Roemenen aangehouden voor diefstal brandstof

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 juni kort zeven Roemeense mannen aangehouden op verdenking van het stelen van brandstof uit een graafmachine in de Zwolse wijk Stadshagen.

De politie kreeg rond middernacht een melding dat er mannen op een terrein aan de Werkerlaan liepen en er twee auto’s met een Roemeens en Frans kenteken geparkeerd stonden. Toen de politie ter plekke kwam, zagen ze beide auto’s op de Scholtensteeg rijden. De politie heeft de auto’s naar de kant gedirigeerd. Uit de auto’s kwam een sterke diesellucht. De zeven inzittenden van beide wagens werden aangehouden op verdenking van diesel uit een graafmachine. In een van de auto’s werd een brandstofslang aangetroffen. Beide auto’s zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De inzittenden in de leeftijd van 29 tot 47 jaar zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Laat de politie ook ff checken of deze heren misschien iets met de inbraak in mijn auto te maken hebben en hierbij vakkundig mijn airbag en complete navigatie unit uit het dashboard is verwijderd…

 2. @Vos… Dat is een hele andere tak van sport… Dan moet je verm bij de Polski’s zijn, die op bestelling rijden. Maar nietemin mooi kut.

 3. Bijzonder verhaal, maar liefst zeven!

  Die luitjes zijn dus zo arm dat ze zelfs nog
  de brandstof uit een graafmachine stelen.
  Ik ben wel benieuwd wat ze met die brandstof
  van plan waren, verkopen? en van de opbrengst
  een pizza bellen? Of zeven pizza’s ?

  ’t schijnt vaker te gebeuren, bijvoorbeeld
  in Nijkerk :
  http://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/20130821/Roemenen-stelen-brandstof

  Ik heb daar twee gedachtes over, als men helemlaal niets heeft
  en de brandstof ligt voor ’t oppakken, tja, vul maar in.
  En wat betreft Roemenen, als ik me niet vergis hebben
  die jarenlang geleefd onder het ergst denkbare communistische
  regime. Elk geloof in zichzelf en de wereld waar ze deel van
  uitmaken zijn die mensen kwijtgeraakt.
  ’t beste is denk ik dat we ruimhartig daarmee omgaan.

 4. @ Japser: Om 00:20 drie donker jongens van 14 tot 16 jaar die bij ons hard de parkeerplaats op komen fietsen en vervolgens met fiets en al achter auto’s duiken en tegen elkaar zeggen: ik heb toch niets gedaan. om vervolgens zonder fiets rennend de steeg in te vliegen en dan na 5 minuten weer terug komen rennen om als een gek op de fiets er weer vandoor te gaan vind ik verdacht!>:(

 5. Ben Thuis: Als je iets verdachts ziet dan bel je gewoon de politie, ipv dat hier breed uit te meten middels een suggestief berichtje, waarvan niemand weet of dat klopt. Ik geef Japser volkomen gelijk in deze.

 6. En toch he, zijn er een boel bange mensen die dat wel doen. Door bijvoorbeeld te pas en te onpas de huidskleur te betrekken bij het verhaal.

 7. Dat komt denk ik doordat een onderverdeling in huidskleur makkelijker te maken is dan een bijvoorbeeld een onderverdeling naar inkomen. Mensen met een lage inkomens plegen andere typen misdrijven dan mensen met hoge inkomens.

 8. Bange mensen willen graag dat iedereen gelijk is aan elkaar, geen onderscheid maken en mogen maken. Terwijl de immigrant zijn eigen cultuur, identiteit en wel onderscheid mag maken. Dan is alles geoorloofd.

  Als ik het zeg, komt het niet door. Dalai Lama heeft gelijk met te veel immigranten:
  http://www.doorbraak.be/nl/node/37857

 9. Bange mensen willen graag dat iedereen gelijk is aan elkaar, geen onderscheid maken en mogen maken.

  Tja, datzelfde kun je natuurlijk zeggen over mensen die wel onderscheid willen maken.

 10. WimG; wat een gewauwel zeg. En wat een vooroordelen. Kijk eens goed om je heen, er zijn ook heel erg veel dingen die goed gaan.

 11. Inderdaad Bernard. En daarom kan het prima om mensen respectvol aan te duiden zoals zij eruit zien. Als je daar niet tegen kan, kun je beter gaan wonen in Noord Korea of ergens waar de sharia is ingevoerd.

 12. @WimG je mag prima het hondje bij zijn naam noemen, maar niet zinloos. Als het niks toevoegt, ben je alleen maar bezig met stigmatiseren.

Reageer