Salverda Berkumloop weer snel volgeboekt

Zwolle – De 24ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 26 augustus, is zondag in een kleine anderhalf uur volgeboekt. De inschrijving ging zondagmiddag om 12.00 uur van start en ruim een uur later kon deze alweer worden gesloten. Om 13.18 uur werd de limiet van 1.500 deelnemers bereikt. Vorig jaar was het loopevenement binnen anderhalf uur volgeboekt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden. 

De Berkumloop bestaat uit twee onderdelen: 5 en 10 kilometer. Het startschot wordt 19.00 uur gegeven aan de Erasmuslaan. De deelnemers lopen via de Reviuslaan, Grotiuslaan, Boerhaavelaan, Campherbeeklaan, Kuyerhuislaan, Herfterlaan, Helmhortsweg, opnieuw Kuyerhuislaan en Campherbeeklaan en tot slot de Lorentzlaan een ronde van 5 kilometer om terug te komen op de Erasmuslaan. De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt. De lopers die het grootste sponsorbedrag bij elkaar hebben gelopen worden daar ook extra in het zonnetje gezet. Tevens wordt het totaalbedrag aan de goede doelen overhandigd. Dat zijn dit jaar VG Sport Zwolle, Monicares Foundation en Hospice Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wellicht wordt het eens tijd voor de organisatie om te kijken naar uitbreidingsmogelijkheden, want er willen meer mensen mee doen maar die vallen nu buiten de boot.

  2. Wat dacht je van: de 5 km een uur eerder laten starten dan de 10 km? Volgens mij kan je dan 3000 man ipv 1500 man kwijt op dit parcour 🙂

Reageer