Nog vier nieuwe spelers voor Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft zich verzekerd van de komst van nog vier spelers en heeft daarmee de selectie voor 2014-2015 rond. Razi Kanseyo, Sander Bolt, Lauwand Suleiman en Romano Luhukay zullen zich met de andere spelers en de nieuwe trainer Willem Brouwer inzetten om Berkum een stap hoger te brengen.  

Razi Kanseyo is een 26-jarige linksback en middenvelder die onlangs met Dieze West kampioen werd van de 2e Klasse K in het zondagvoetbal. Hij kwam in 2011 bij die club en voetbalde daarvóór bij SV Zwolle, CSV ’28 en Be Quick ’28. Middenvelder Sander Bolt (28) speelde de laatste twee seizoenen bij hoofdklasser WHC en kwam daarvóór uit voor onder meer Be Quick ’28 en de jeugd van FC Zwolle. Berkum is geen onbekende club voor hem want Sander, geboren en getogen in de Zwolse wijk Berkum, speelde daar ook al vóór en na zijn periode bij FC Zwolle.

Lauwand Suleiman voetbalde de afgelopen twee jaar bij FC Duhok, een club uit de Premier League van Irak. Voordat de nu 23-jarige middenvelder aan dat avontuur begon speelde hij voor Zwolsche Boys en CSV ’28. Romano Luhukay is een talentvolle 19-jarige aanvaller uit de A1 van Be Quick ’28. Met dat team sleepte hij afgelopen week het Zwolse kampioenschap voor A-junioren binnen. Daarbij scoorde hij niet alleen in de finale maar hij werd na afloop ook weer geselecteerd voor het Zwolse ‘Dream Team’ van A-junioren. Romano kwam in het afgelopen seizoen ook al uit voor de hoofdmacht van Be Quick. Eerder voetbalde hij bij CSV ’28, waar hij op 16-jarige leeftijd als B-junior debuteerde in het eerste elftal.
Eerder werd al bekend dat Berkum zich voor volgend seizoen heeft versterkt door de komst van Arjan Kolk van SC Genemuiden en Jeroen in ’t Veld van DZC ’68. Spits Jaouad Akloud maakt net als Kanseyo de overstap van Dieze West en verdediger Jordi Lemmens komt over van zondaghoofdklasser Rohda Raalte. Verder wordt doelman Koen Verburg toegevoegd aan de Berkum-selectie. Verburg keepte eerder bij eersteklasser Oranje Nassau Groningen en ZZVV in Zuidwolde. Berkum speelt in het seizoen 2014-2015 in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Onder leiding van coach Willem Brouwer, die de afgelopen twee jaar aan het roer stond bij Harkemase Boys, gaat Berkum proberen terug te keren in de hoofdklasse.
Artikel delen:
Reacties 8
  1. Allemaal voor reiskostenvergoeding?:D
    Berkum betaalt nooit toch? Blazen ze altijd zelf van de hoge toren in ieder geval 😉

Reageer