‘Schipper’ zoekt ijzerwerkers en lassers

Zwolle – Na een intensieve voorbereiding gaat de Stichting “Schipper Mag Ik Ook Eens Varen” aan de slag met het ombouwen van het schip Arie V.  In een jaar tijd zal het voormalige vrachtschip worden omgebouwd. De Stichting heeft als doel om het omgebouwde schip in te zetten als passagiersschip voor groepen van zo’n twaalf mensen met een beperking om daarmee tripjes te kunnen maken.

actie_hoogheden-4.jpg 

Het ombouwen van een vrachtschip naar een passagiersschip is niet eenvoudig. De Stichting is erg blij met de steun van vele organisaties en bedrijven uit de wijde omgeving. De klus kent een aantal fases, er wordt gestart met het ijzerwerk. De Stichting wil deze zomer al van start gaan met deze eerste fase. Men is daarom op zoek naar ijzerwerkers en lassers die hen willen helpen.

Op een avond in de maand juli worden de aanmelders uitgenodigd voor de startbijeenkomst staal- en ijzerwerk. Deze bijeenkomst vindt plaats op de werf van Bodewes in Hasselt.

In de komende maanden zullen op een zelfde wijze de opvolgende bouwfases starten.

Aanmelding graag via de website www.schippermagikookeensvaren.nl of rechtstreeks via e.ebbelink@schippermagikookeensvaren.nl 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Leuk om het schip weer te zien middels deze weblog.
  Het schip is in 1926 gebouwd in opdracht van mijn opa.
  Ik zelf ben er op geboren in 1948.
  We zijn blij dat het een goede bestemming heeft gekregen,
  en door de stichting “gered” is van de sloop.
  L.P.Meeusen


  ⚠️ Meld

 2. IJzervlechters??
  Die werken in de betonbouw, men zal IJzerwerkers bedoelen..

  ———-

  Zeker!
  Even verderop stond het wel goed.
  Titel aangepast.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.