JenaXL en Meander presenteren noodhuisjes

Door Redactie

Zwolle – Maandag 16 juni presenteren leerlingen van de Zwolse scholen JenaXL en het Meander in het Deltion College hun ontwerpen van noodhuisjes voor rampgebieden. Zij accepteerden begin 2014 deze opdracht naar aanleiding van het thema van de First Lego League in 2013, ‘Nature’s Fury’.

Natuurrampen zorgen jaarlijks voor duizenden ontheemde slachtoffers. Met steun van allerlei hulporganisaties wordt vervolgens getracht deze mensen zo snel te helpen met hun eerste levensbehoeften. Naast voedsel en schoon drinkwater is een dak boven het hoofd enorm belangrijk. Tijdens de First Lego League in november 2013, een evenement met legorobots georganiseerd door Deltion en Hogeschool Windesheim, gingen leerlingen van verschillende scholen al met het thema aan de slag.

De jury hoopt maandag op een mooie balans tussen creativiteit en realiseerbaarheid, waarbij ook technisch vakmanschap een grote rol speelt; is er gebruik van gemaakt van duurzame materialen, is er een stevige en slimme constructie bedacht, kan het noodhuisje snel getransporteerd worden, etc. De school met het winnende ontwerp krijgt een gereedschapscheque van 250 euro van Bouwend Nederland, afdeling Zwolle – Genemuiden e.o. Deze organisatie vindt het belangrijk om leerlingen al op jonge leeftijd te laten ervaren dat de bouwsector een enorme diversiteit aan uitdagende beroepsmogelijkheden kent. Dit project sluit goed aan bij de actielijnen van het in 2013 gesloten landelijke Techniekpact. Uitgangspunt van dit plan is samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid om stagnatie in de economische ontwikkeling te voorkomen. Regionale bedrijven en instellingen die ook geïnteresseerd zijn in onderwijsprojecten kunnen contact opnemen met projectleider Arie Koning akoning@deltion.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “JenaXL en Meander presenteren noodhuisjes”

  1. Complimenten aan de leerlingen van het Meander en JenaXL. Prachtige presentaties met doordachte oplossingen. Hopelijk doen er volgende keer meer scholen mee. Prachtige vorm om leerlingen over technische oplossingen na te laten denken en uitvoeren.

Reacties zijn gesloten.