Edwin de Vries mbo-Uitblinker Deltion College

Zwolle – De 21-jarige student Edwin de Vries uit Lelystad is uitgeroepen tot dé mbo-Uitblinker 2014 van het Deltion College. Edwin zit in zijn laatste jaar van de opleiding Podium- en Evenemententechnicus (niveau 3) en blinkt uit in vakmanschap, inzet, creativiteit en ambitie.

Leraar Gert Venema: “Edwin is niet alleen talentvol wat betreft zijn vak ‘podiumtechniek’, maar ook zijn diepgaande kennis op het gebied van ICT, waarmee hij onder meer nieuwe toepassingen ontwikkelt voor computers in de podiumtechniek, is uniek. Edwin is buitengewoon innovatief én ondernemend. Al op achtjarige leeftijd was hij bezig met programmeren en als elfjarige startte hij zijn eerste eigen bedrijfje op het gebied van websites en programmeren. Hij is altijd bezig met "out of de box" denken.”

Theater Administratie Systeem 
Edwin weet als geen ander zijn autisme om te zetten in slimme toepassingen in en om het theater. Zo is hij de drijvende kracht achter het Theater Administratie Systeem (TAS) van Deltion, een registratiesysteem voor uitgifte en beheer van alle apparatuur. Inmiddels heeft ook het bedrijfsleven interesse getoond in dit systeem. “Edwin is nooit van de gebaande wegen of van de makkelijke oplossingen en dat maakt hem buitengewoon innovatief. Die instelling heeft er mede voor gezorgd dat Edwin een baan aangeboden heeft gekregen bij Cirque du Soleil in Las Vegas”, vertelt leraar Gert Venema.

Deltion verkiezing
Ruim twaalf studenten van het Deltion College zijn door hun leraar aangedragen voor de Uitblinkerverkiezing. Uiteindelijk ging Edwin binnen Deltion de strijd aan met vijf andere genomineerde studenten. De jury koos echter unaniem voor Edwin en beaamde dat hij opvalt door haar zijn creativiteit en ondernemendheid.

Landelijke verkiezing
Op donderdag 9 oktober gaat Edwin de Vries het Deltion College vertegenwoordigen bij de landelijke Uitblinkerverkiezing 2014 in Den Bosch. Daar wordt uiteindelijk bepaald wie zich de landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs 2014 mag noemen. Om deze landelijke titel strijden de Uitblinkers van 47 mbo-scholen. Vanaf nu kan er op Edwin gestemd worden  via http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2014/edwin-de-vries.

Artikel delen:

Reageer