Natuurfotograaf Jan Vermeer geeft workshop

Zwolle – ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Met dat motto laat natuurfotograaf Jan Vermeer met zijn foto’s zien hoe mooi de wereld is, waarop men zuinig moet zijn. Op uitnodiging van docent Stefan Lanjouw van Landstede Vormgeving & Entertainment geeft de wereldberoemde fotograaf op maandag 23 juni van 13.00 tot 15.30 uur een workshop in Doepark Nooterhof. Niet alleen studenten, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Niet Landstede-bezoekers kunnen voor € 2,50 de lezing bijwonen.

Natuurfotograaf Jan Vermeer fotografeert in zijn ‘grote achtertuin’ de Veluwe, maar hij bezocht ook de meest uiteenlopende uithoeken van onze aarde. De laatste jaren heeft hij de poolgebieden intensief bezocht, zoals Antarctica, Spitsbergen, Groenland, IJsland en Rusland. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals Panda, National Geographic en KLM Holland Herald. Met zijn foto’s wil hij de dreigende achteruitgang en het verdwijnen van de laatste ongerepte ecosystemen op de aarde laten zien. Zijn foto’s zijn al veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden.

In zijn workshops vertelt hij hoe hij met behulp van zijn camera schilder en dichter tegelijk wordt, als het gaat om dierenleven, landschappen en plantenpracht. Vorm en compositie bepalen sterk de uitstraling van zijn beelden. Hoe hij het aanpakt, wat zijn manier van werken is, en hoe hij kijkt, vertelt hij graag aan de deelnemers. Uiteraard wordt de lezing geïllustreerd met veel van zijn werk.

 

De lezing past goed bij Landstede en de opleiding Fotografie, waar praktijkervaring, delen van kennis en expertise, en kennismaken met de uiteenlopende mogelijkheden op het eigen vakgebied essentieel is. Daarom worden waar mogelijk experts en vakmensen uitgenodigd. Doepark Nooterhof is een prima locatie om een lezing over natuurfotografie kracht bij te zetten.

 

De workshop van Jan Vermeer vindt plaats op maandag 23 juni van 13.00 tot 15.30 uur bij Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 te Zwolle. Belangstellenden zijn van harte welkom. Wel even van te voren aanmelden bij Stefan Lanjouw, docent fotografie, email: slanjouw@landstede.nl

Artikel delen:

Reageer