Thorbecke SG keurmerk Mediawijsheidschool

Zwolle – De Thorbecke Scholengemeenschap is de eerste VO-school in Nederland met het Keurmerk Mediawijsheidschool. De officiële bekendmaking van deze toekenning werd afgelopen vrijdag gedaan tijdens de conferentie van de Stichting Mediawijsheidscholen in het gebouw van EYE Film te Amsterdam.

Vijf van de zeven andere scholen, die zich tot nu toe bij de Stichting Mediawijsheidscholen hebben aangemeld, kregen in 2013-2014 het ‘Aspirant Keurmerk’ toegekend. Een zesde school in Breda heeft nog geen keurmerk gekregen. De Thorbecke Scholengemeenschap is daarmee de eerste VO-school in Nederland die het volledige Keurmerk Mediawijsheidschool heeft gekregen. “De Thorbecke Scholengemeenschap is een voorbeeldschool; voorloper op het gebied van mediawijsheid en ook al voor veel scholen een inspiratiebron. Serieus en met een goed onderbouwde didactische visie op het terrein van mediawijsheid is deze school al een flink aantal jaren met deze thematiek bezig. Zeer goed bezig mogen we zeggen!”, aldus de Stichting Mediawijsheidscholen.

“De lessen zijn heel divers: van film, strip, fotografie, televisieprogramma, webtekst, documentaire, animatie, reclame tot bedrijfsfilm. Ook wordt aandacht besteed aan journalistiek, communicatie en samenwerking. Het vak heeft veel doe-opdrachten (praktische vaardigheden) en evaluatie/reflectie op eigen werk en werk van peers. Dit vinden leerlingen ook heel leuk aan het vak, blijkt uit interviews met verschillende leerlingen.”

Mediawijsheid en Moderne Media op de Thorbecke Scholengemeenschap
Moderne Media wordt op de Thorbecke Scholengemeenschap aangeboden op mavo, havo en atheneum niveau. Leerlingen in de klassen 1 en 2 volgen het traject Moderne Media vijf uur in de week. In klas 3 is dat vier uur in de week.

Meer informatie: www.mediawijsheidscholen.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer