Typhoon presenteert solo album Lobi Da Basi

Zwolle – Op 20 juni komt het nieuwe album Lobi Da Basi uit van Typhoon. Een dag later, op 21 juni, presenteert Typhoon zijn tweede solo album aan het Zwolse publiek in Hedon. Op dit album gaat hij terug naar zijn roots. Het resultaat is een kleurrijk en muzikaal album met de kenmerkende eerlijke en openhartige schrijfstijl van Typhoon. Blues, jazz en hiphop met medewerking van verschillende gastmuzikanten.

Zeven jaar na zijn debuut is Typhoon nu terug met zijn tweede solo album. Lobi Da Basi is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Typhoon liet zich inspireren door onder andere Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective en werd geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T., bekend van het hiphopcollectief de Fakkelteitgroep.

Typhoon begon als 15-jarig jongetje onder de vleugels van Opgezwolle, won de Grote Prijs van Nederland en tekende bij het label Top-notch. In 2007 lanceerde hij de plaat Tussen Licht en Lucht. Hiermee won hij meteen een Zilveren Harp en verschillende muziek awards. De rapper was op alle grote festivals te zien zoals Lowlands, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open. Het hoogtepunt volgde echter later toen hij mocht optreden voor Koning Willem-Alexander en Maxima met het nummer Van De Regen Naar De Zon. Dit werd bekeken door twee miljoen Nederlanders en werd door velen gezien als het ‘ware’ Koningslied. 

TYPHOON – ALBUMRELEASE 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Zaterdag 21 juni
Open                          : 19:00 uur
Aanvang                     : 20:00 uur
Entree                         : € 15,50

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, bij de Plato in Zwolle en aan de deur van Hedon op de avond van het concert.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer