Leerlingen Greijdanus rennen 4 mijl Zwolle

Zwolle – Op 14 juni 2014 deden leerlingen van het Greijdanus College mee aan hardloopwedstrijd de Wavin 4 Engelse Mijl. Voor deelname aan dit onderdeel van de Zwolse Halve Marathon heeft de groep sponsors gezocht. Het geld dat ze hebben opgehaald komt ten goede aan ‘Stichting Turn The Tide’ en de ‘Jan ten Bloemendalstichting’. 
‘Stichting Turn The Tide’, zet zich in voor moeders en baby’s in Zuid-Afrika, en de ‘Jan ten Bloemendalstichting’ biedt starterspakketten aan voor dak -en thuisloze jongeren in Zwolle.

De leerlingen kregen bij de training voor deze wedstrijd hulp van hardloopgroep de Warmlopers, die op 22 mei een hardloopclinic verzorgde voor de sportievelingen. Ook de cateraar van het Greijdanus, Ben’s Fresh Food, steunde het evenement door de groep te sponsoren. Hij wil hiermee sport en gezond leven stimuleren.

Er blijken een paar snelle leerlingen tussen de groep te zitten. Tijmen Pel heeft de beste tijd van Greijdanus met 33.48 min. Daan, Jari, Niek, Rick en Bas weten met hun groepje de tweede plek van de scholierenkampioenschap te behalen. Niek Bűchner, leerling uit klas vwo 5: “Het was heel leuk om deze sportieve uitdaging aan te gaan. Super gezellig om dit met andere leerlingen van onze school te beleven.”

Artikel delen:

Reageer