Getuigen van verkeersruzie gezocht

Zwolle – Maandagmorgen 16 juni kregen twee weggebruikers een verkeersconflict op de Havezathenallee in Zwolle. De politie zoekt getuigen.

politie_logo_4.jpg 

Omstreeks 09.00 uur reed een vrachtwagen op de rotonde op de Havezathenallee. Vanuit de Eli Heimanstraat kwam een zwarte Peugeot 206 rijden die geen voorrang verleende aan de vrachtwagen. Een botsing tussen beide weggebruikers kon nog net worden voorkomen. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat de bijrijder uit de zwarte auto uit de auto kwam en dat er een conflict ontstond over de voorrangskwestie. De man uit de zwarte auto zou de vrachtwagenchauffeur tot twee maal toe in het gezicht hebben geslagen. Hierdoor raakte de vrachtwagenchauffeur gewond. Hij is ter controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Van de man uit de zwarte auto is het volgende signalement bekend:

 • Ongeveer 1.85 m. lang;
 • Ongeveer 35 jaar oud;
 • Gespierd postuur;
 • Kort, krullend zwart haar;
 • Donkere huidskleur;
 • De man droeg opvallende oorbellen: zwart met een opening/gat in de oorlel;
 • De man droeg een zwart t-shirt met korte mouwen, met een witte tekst op de linkerborst;
 • Vermoedelijk had de man een tatoeage op de linkerarm.

De zwarte auto waarin deze man zat, werd bestuurd door een vrouw met blond lang haar tot over de schouder die ook ongeveer 35 jaar oud is. Vermoedelijk is een bestuurder van een Landrover getuige geweest van het incident. Deze bestuurder, maar ook andere mogelijke getuigen of mensen die weten wie de omschreven man is, worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Lekker weer van die Neanderthalers in het verkeer….Of je nu gelijk hebt of niet, geweld gebruik is te dom en asociaal voor woorden.

 2. Ik begrijp alleen niet dat als je vrachtwagen rijdt dan laat je je toch niet uitschelden of je laten slaan door iem die in een peugeot 206 rijdt??

  Hoop dat die stoere ezel snel gevonden wordt!!!

 3. Hoezo “laten slaan”? Nu doe je net of de vrachtwagenchauffeur een bewuste rol in de gebeurtenis heeft. Aan zulke idioten kan je je gedrag niet aanpassen.

 4. Even in oplossingen gedacht:

  Volgens mij is de kans groot dat de inzittenden rond dat tijdstip van huis weggingen; oftewel ze wonen in het gebied rond de Eli Heimanslaan. Nu snap ik wel dat dit geen waterdicht onderzoek is, maar met een zoekopdrachtje in het systeem naar alle zwarte 206-en in die paar straten heb je best kans dat je iemand met het signalement treft. Een praatje maken kan toch altijd, als er adressen zijn waar een zwarte 206 geregistreerd staat?

 5. Wilbert, vooralsnog is het verhaal maar van een kant verteld. De chauffeur is blijkbaar ook uitgestapt en dat doe je meestal niet als je alleen woorden wilt gebruiken. Ik ben benieuwd naar de andere kant van het verhaal.

 6. @Mul
  Ik doe toch ook geen uitspraken over hoe het gelopen zou zijn? Ik reageer eerst alleen op br en daarna geef ik aan hoe de politie al een vrij grote kans heeft om de gezochte personen te vinden.

 7. Ik reageerde op ‘doe je net of de chauffeur er een bewuste rol in heeft’…maar je hebt wel een beetje gelijk, je hebt niet gezegd het een of het ander…

 8. @br probeer je nu te generaliseren door aan te geven dat alle beroepschauffeurs (grootste beroepsgroep van Nederland overigens) grote brede stoere mannen zijn?

 9. Kan me voorstellen als je bijna een aanrijding hebt dat je uitstapt om te checken of er daadwerkelijk niets aan de hand is. Of bijvoorbeeld om de excuses te krijgen en te zeggen, dat het wel gaat.

  Ik weet niet precies hoe de andere kant van het verhaal klinkt, maar ik kan me niet voorstellen dat ik veel begrip voor de agressieve bijrijder krijg.

Reageer