Bekeurd voor fietsen op de Diezerstraat

Op woensdagmiddag 5 september is op de Diezerstraat een 20-jarige fietser uit Zwolle bekeurd voor het fietsen over een voetgangersgebied. Tevens ontving de man een boete voor het niet willen tonen van zijn identiteitsbewijs.

Op woensdagmiddag 5 september heeft ook een 15-jarige jongen uit Marienheem een boete gekregen voor het fietsen over de Diezerstraat.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Dan kunnen ze goud geld verdienen in het winkelcntrum van Zwolle-Zuid ook officieel een wandelgebied, als ik de auto daar geparkeerd heb en loop door de winkelstraat dan word ik links en rechts door fietsers voorbijgereden.  ⚠️ Meld

 2. En wat dacht je van winkelcentrum Stadshagen? Zelfde verhaal. Als ik daar van de ene naar de andere kant loop kom ik zeker 5 fietsers tegen


  ⚠️ Meld

 3. @WFvN: ik heb begrepen dat ze daar ook strenger gaan controleren (op verzoek van de beveiliging van het winkelcentrum).

  Maar dan moeten ouders hun fietsen natuurlijk ook niet voor de deur van de C1000 of de AH zetten, maar gewoon bij/in de fietsenrekken (-buizen). Slecht voorbeeld doet slecht volgen….


  ⚠️ Meld

 4. Ik zie niet helemaal wat het plaatsen van fietsen voor de C1000/AH direct te maken heeft met het daadwerkelijk fietsen in de winkelstraat.
  Ik plaats mijn fiets altijd bij de bloembak voor de C1000. Waarom niet in de fietsenrekken? Nja, dat ding past daar niet echt lekker in ;D

  Wat betreft die beveiliging: er zit behoorlijk verschil in de personen die er als beveiliging rondlopen. Een tijd geleden liep er een kleiner kereltje met getinte huidskleur rond die flink z’n best deed om alles goed te laten verlopen (en dus ondermeer (brom-)fietsers te laten afstappen). Er zijn er ook die ijverig de andere kant op kijken als er iemand fietst of die druk bezig zijn met een telefoontje op hun GSM, een gesprek waarbij ik de indruk heb dat het niet echt om gesprekken met de baas gaat.


  ⚠️ Meld

 5. wat een helden weer in blauw op straat! Hebben ze daar weer bijna een terroristische aanslag voorkomen door ook nog om een identificatie-bewijs te vragen.


  ⚠️ Meld

 6. Tja, het is algemeen bekend dat het niet mag. Overtreed je die regel en ben je het haasje? Tja, eigen schuld, dikke bult (been there, done that…. )

  Maar ik denk wel dat je bij sommige agenten wel aardig in de buurt hebt met je aanslagen, sommigen lijken wel te denken dat ze z?©?©r gevaarlijke situaties hebben voorkomen door het aanhouden van fietsers in de winkelstraat.

  Ik ben een jaar of wat geleden terecht aangehouden en bekeurd, ik fietste in de Diezerstraat.
  Wel wonderbaarlijk was dat de desbetreffende agente termen gebruikte als ‘levensgevaarlijk’ terwijl ik 3,5 km/h fietste! (dat kan uitstekend met 3 wielen zonder om te vallen). Ja, l?©?©?©?©?©?©vensgevaarlijke snelheden zijn dat :- Ik fietste net zo hard als het slenterende winkelpubliek.


  ⚠️ Meld

Reageer