Handbalheren kampioen van Hunzetoernooi

Zwolle – Na het verlies van de halve finale in de regionale bekercompetitie, gingen de heren hun geluk beproeven op het internationale handbalevenement Hunzetoernooi, welke op precies dezelfde dag van de bekerfinale viel. De heren slaagden er om het seizoen toch af te sluiten met een beker! Als ongeslagen kampioen van de poule mochten de Zwollenaren hun beker in ontvangst nemen. Naast de behaalde kampioenschap in de reguliere competitie mag SV Zwolle Handbal na lange tijd ook weer een beker in de prijzenkast zetten, wat door een herenteam is behaald.

 

Afgelopen zaterdagmiddag wilden de heren afreizen naar het Drentse Gasselternijveen. Bepakt en bezakt stonden de heren op elkaar te wachten bij het vertrekpunt en na controle of er genoeg “hapjes & drankjes” voor het weekend is meegenomen, vertrokken de avonturiers. Twee auto’s, een aanhanger en een soort van pick-up gingen richting noorden. Met slechts één pitstop zijn de heren na een uurtje aangekomen op bestemming.

Eenmaal aangekomen op Sportpark de Hunze werd de verblijfplaats aangewezen; een mooie grote tent waar de heren met het hele team (11 personen) in konden overnachten. Snel de spullen klaarleggen en proberen van het mooie weer te genieten! Het settelen bleek een fluitje van een cent en leek wel of iedereen gewend was te kamperen. De slaapzakken, partytent, picknick tafel, stoelen en natuurlijk de hapjes en drankjes waren zo klaar gezet.

 

Eerst volgde nog een kort bezoekje aan de plaatselijke Italiaan, waar heerlijk voor de heren gekookt werd. Dan wanneer de avond viel, leek de gezelligheid op en top. Eerst gezellig met de buren kennisgemaakt. Dit toernooi trekt handballers/handbalsters uit alle regio’s van Nederland en zelfs vele Duitse teams komen er graag. Dus diversiteit zorgde voor een hilarische en gezellige avond. In de feesttent waar het “toernooibal” plaatsvond had een geweldige band opgetreden, waarbij iedereen kon lekker uit z’n bol gaan en genieten van de festiviteiten.

 

Maar dan, na een (zeer) korte nacht was het zover… Om 08:00 uur werd iedereen op de camping/het park gewekt voor ontbijt en om 09:00 uur precies klonk het eerste startsignaal al voor de eerste ronde! Nog met de slaap in de ogen en wankel op de benen, mochten de heren aantreden. 

 

De eerste wedstrijd was gepland tegen Merna 1, de nummer twee uit de 2e klasse competitie NO (Noord). De Drentse heren verloren in hun competitie slechts twee maal, beide van de ongeslagen kampioen Kwiek Hoogeveen. Een pittige pot werd van tevoren uitgegaan. Pittig, doch goed te doen, achteraf gezien. Met een winst van 12-7 konden de heren heerlijk in het zonnetje uitzweten en wachten op de volgend wedstrijd.

 

Met de tweede wedstrijd konden de heren kennismaken met ervaren Duitse handballers. De slim en tactisch spelende tegenstanders waren in het begin nog best lastig om tegen te spelen. SV Zwolle had echter met snelheid en samenwerking de ervaren ploeg in bedwang kunnen houden en de winst geboekt met 10-14.

 

Volgend kwam de derde wedstrijd. Hier werd wat meer vermoeidheid bij alle heren te merken. Echter door enthousiasme en de wil te winnen werd deze wedstrijd goed uitgespeeld. In de tweede helft werd het spel wonderbaarlijk beter en de stand steeg naar 10-20. Een leuk gemiddelde van 1 doelpunt per minuut.

 

Na een middagpauze werden de wedstrijden weer hervat en Zwolle had redelijk tijd om bij te komen. Naar verwachting zou de laatste tegenstander de moeilijkste zijn, gezien hun stevige, fysieke en snel spel. Deze Duitse tegenstanders leken de geduchte concurrent te zijn op de poulekampioenschap. De tegenstand was inderdaad flink en in het begin konden de heren het zeer fysieke spel niet goed aan. Maar al snel had Zwolle het fysieke spel van de tegenstander overgenomen, maar combineerden dat met extra goed samenspel en samenwerking. Ook variëren met de snelheid in de aanval hielp tegen deze tegenstander. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was met 12-11 de stand bepaald in het voordeel van SV Zwolle. Dat is genoeg voor een winst.

 

Na het toernooi mochten de heren hun prijs ophalen! Ongeslagen kampioen! De eerste beker voor deze formatie handbalheren van SV Zwolle!

 

Zeer tevreden kijken de heren terug naar het afgelopen seizoen 2013-2014. Een zeer mooi begin bij SV Zwolle. De heren kijken graag uit naar het volgend seizoen en de daar bijbehorende voorbereidingen!

 

Poule 7: Heren (resultaten SV Zwolle)

 

09:00 – SV Zwolle – Merna 1 12-7

10:04 – SGMoorsum 1 – SV Zwolle 10-14

11:40 – SGV1 – SV Zwolle 10-20

13:44 – SV Zwolle – MSG Kronberg 12-11

 
Door: Hans Kan 
Artikel delen:

Reageer