Studentenvereniging ZHTC stapt uit SOOZ

Zwolle – Studentenvereniging ZHTC stapt per direct uit het SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle). In theorie zou het SOOZ op moeten komen voor de belangen voor de individuele studenten en verenigingen. De studentenverenigingen, de leden van het SOOZ merken echter nauwelijks wat van het SOOZ, omdat het belangrijkste speerpunt de individuele student is. Hierdoor heeft ZHTC besloten om uit het SOOZ te stappen.

"De visie van het SOOZ sluit steeds minder aan bij de visie van ZHTC. We kunnen veel zaken beter zelf oppakken en zien het SOOZ als overbodige in de wegstaande schakel, die de communicatie alleen maar lastiger maakt. ZHTC heeft zich tijdens de ledenvergaderingen van de afgelopen jaar als een van de weinige studentenverenigingen druk gemaakt voor Zwolle, studentenstad, maar helaas bleef dit punt zeer onderbelicht. Alle speerpunten van de afgelopen jaren worden weinig concreet. Eigenlijk is er afgelopen jaren niks voor verenigingen en Zwolle, studentenstad bereikt. Zwolle, studentenstad is meer dan het vliegende paard en verwante clubjes. Het SOOZ zou tevens de schakel moeten zijn tussen de studenten(verenigingen) en de lokale politiek. Tijdens het door ZHTC georganiseerde verkiezingsdebat schitterde het SOOZ ook weer door afwezigheid. Kenmerkend voor de organisatie, aldus voorzitter Bram Vreugdenhil."

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik hoop niet dat de zinsopbouw van dit artikel het niveau weergeeft van de gemiddelde HBO-student in Zwolle 😉

  Los van dat klinkt het mij allemaal wat negatief, en overladen met emoties, in de oren. Het lijkt alsof dmv dit artikel nog even een trapje na wordt gegeven.
  Hoe staan de andere leden van het SOOZ tegenover het (dis)functioneren van SOOZ? Of is ZHTC daadwerkelijk echt de enige echte die zich druk maakt…

  gr

 2. Ik moet bekennen dat ik al jaren vrijwel niets meer van het SOOZ heb gehoord cq. gelezen. Terwijl een medium WeblogZwolle juist een heel laagdrempelig is.

  Sluit me graag aan bij @RBS: ben benieuwd hoe de andere leden van het SOOZ aankijken tegen het functioneren van deze studenten-belangen-club.

 3. Het SOOZ heeft een aantal zware jaren achter de rug. Met de vereniging gaat het tegenwoordig wat beter, maar het blijft een overleg orgaan. Het SOOZ steekt in op lobby en is veel achter de schermen te vinden. Zo heeft zij inspraak op de subsidieregeling voor studenten bij de gemeente gehad, praat veel met de CvB’ers van de hogescholen en MBO instellingen. Praat mee over de algemene introductieweken en heeft tegenwoordig een balie in Windesheim waar studenten naar toe kunnen, voor hun vragen en klachten.

  Ik weet niet wat de andere verenigingen van Zwolle vinden. Ik hoop – net zoals ik – dat zij het bijzonder jammer vinden. ZHTC had als oudste vereniging van Zwolle ook initiatief kunnen nemen om de federatie van het SOOZ te versterken, maar koos naar mijn mening voor de makkelijke weg.

 4. “Het SOOZ heeft een aantal zware jaren achter de rug. Met de vereniging gaat het tegenwoordig wat beter, maar het blijft een overleg orgaan. Het SOOZ steekt in op lobby en is veel achter de schermen te vinden. Zo heeft zij inspraak op de subsidieregeling voor studenten bij de gemeente gehad, praat veel met de CvB’ers van de hogescholen en MBO instellingen. Praat mee over de algemene introductieweken en heeft tegenwoordig een balie in Windesheim waar studenten naar toe kunnen, voor hun vragen en klachten.

  Ik weet niet wat de andere verenigingen van Zwolle vinden. Ik hoop – net zoals ik – dat zij het bijzonder jammer vinden. ZHTC had als oudste vereniging van Zwolle ook initiatief kunnen nemen om de federatie van het SOOZ te versterken, maar koos naar mijn mening voor de makkelijke weg.”

  Het eerste bericht dat verstuurd werd vanuit ‘M.’ Was van mij. geciteerde tekst staat hierboven. Ik voel mij geroepen om toch dan hierop te reageren en te zeggen dat deze niet van mij is.

 5. SOOZ doet dingen die geen enkele studentenvereniging zelf voor elkaar kan krijgen. Een aantal jaar geleden zat de voorzitter van het SOOZ elke maand om tafel met Meinsma, succes om dat te regelen als los staande vereniging. SOOZ is een platform wat praat met gemeente, hogescholen en ondernemend Zwolle. Het moment dat het SOOZ erg zichtbaar wordt voor de studenten(verenigingen) doen ze volgens mij niet hun uiterste best om in contact te zijn met externe partijen.

  ZHTC moet een schop onder hun reet krijgen. Er is (nog steeds) veel belang bij het op de kaart zetten van Zwolle studentenstad en het SOOZ is de enige partij die dat als vertegenwoordiging van de verenigingen kan doen.

  Hoe het SOOZ op dit moment functioneerd is mij niet bekend. Mocht dit anders zijn dan gewenst is door de verenigingen dan kunnen diezelfde verenigingen op de ALV’s hun stem laten horen en het SOOZ bijsturen (En tevens leden bereid vinden om in het bestuur te gaan, wat de binding met je eigen vereniging natuurlijk versterkt). Wanneer een schip op de (jou inziens) verkeerde koers ligt kun je het bijsturen of er af springen. Ik hoop bij deze dat ZHTC onder zal gaan én dat hun glorieuze geschiedenis vergeten mag worden.

Reageer