Cibap wederom best gewaardeerde mbo

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding heeft in de vandaag gepresenteerde JOB- monitor een uitstekende beoordeling gekregen. De studenten van de Zwolse mbo met opleidingen op het gebied van ontwerp en media, ontwerp en ruimte en ontwerp en vakmanschap gaven een 8,2 voor de school en een 7,8 voor de opleiding. Hiermee is het Cibap wederom de  best gewaardeerde mbo. De Jongeren organisatie beroepsonderwijs (JOB) toetst iedere  2 jaar de tevredenheid onder studenten in het mbo. Dit keer deden 68 mbo’s mee aan de JOB-monitor. In maart werd het Cibap door de Keuzegids Mbo-studies al uitgeroepen tot beste vakschool 2014. Studenten en personeel vierden dit prachtige resultaat vandaag op het schoolplein met ijs.

 

p1000906_k.jpg 

 

Uit het onderzoekt blijkt dat Cibap studenten vinden dat zij een goede persoonlijke begeleiding krijgen, goed leren werken aan hun competenties en de organisatie rondom toetsing waarderen. Verder ervaren de studenten een prettige sfeer en voelen zij zich veilig op school. Om de studenten goed te blijven ondersteunen, richt het Cibap met ingang van het nieuwe schooljaar een studentenplein in. Hier komt het Stage-bureau voor het begeleiden van studenten bij hun stage, het Student Traject Bureau voor het begeleiden van studenten op sociaal-emotioneel vlak of bij leerproblematiek en het Examenbureau voor zaken rond het examen. Het Cibap is trots op de grote tevredenheid onder zijn studenten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Iedereen kan er zich zelf zijn. Dat is vooral een fijne eigenschap aan de cultuursvormen binnen de school.
    Gelukkig ben ik ook aangenomen op deze school en ga ik hopelijk met een plezierig gevoel mijn opleiding daar ook afronden!

Reageer