SOOZ betreurt vertrek ZHTC uit overlegorgaan

Zwolle – Studenten Overleg Orgaan Zwolle betreurt het vertrek van de Zwolse studentenvereniging ZHTC uit het Zwolse overlegorgaan. Dat zegt voorzitter Joey Boon van het SOOZ. "Het opzeggen van het lidmaatschap door ZHTC zorgt voor een onnodige versplintering binnen Zwolle Studentenstad."

"We betreuren de gang van zaken", aldus Boon. "We zijn met ZHTC een belangrijk lid kwijt, maar blijven ons onverminderd inzetten voor alle studenten van Zwolle, dus ook voor de leden van het ZHTC – ze zijn immers studenten in onze stad." In de aantijgingen die ZHTC-voorzitter Bram Vreugdenhil aanhaalt, herkent het SOOZ zich niet. "Wij hebben het afgelopen jaar juist veel voor elkaar gekregen", benadrukt Boon. Zo opende het SOOZ halverwege januari 2014 een Studentenbalie op Christelijke Hogeschool Windesheim. De balie, die bemand wordt door studenten met een juridische achtergrond, is bestemd voor studenten die klachten hebben op het gebied van onderwijsrecht, huurrecht, arbeidsrecht en zaken omtrent DUO. Ook zijn de banden met onder meer de lokale politiek en de woningcoöperaties de afgelopen maanden wederom verstevigd. De problemen die studentenvereniging ZHTC ondervindt zijn tot voor kort nooit met het huidige SOOZ-bestuur besproken. Op initiatief van het SOOZ zijn beide partijen in gesprek gekomen. Het SOOZ betreurt dan ook het opzeggen van het lidmaatschap door ZHTC. Het overlegorgaan zegt altijd open te staan voor een gesprek met ZHTC.

Het SOOZ staat voor het Studenten Overleg Orgaan Zwolle en behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld, zowel van de georganiseerde student als de individuele student. Daarmee is het SOOZ een vereniging. De leden van het SOOZ bestaan uit studieverenigingen, studentenverenigingen, medezeggenschapsraden, studentenorganisaties, individuele leden en donateurs. Zij vormen gezamenlijk de Algemene Leden Vergadering (ALV) en zijn het hoogste orgaan binnen het SOOZ. De structuur van het SOOZ lijkt daarmee op die van een federatie, zoals de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Het SOOZ is aangesloten bij de LSVb en is hierdoor op landelijk niveau betrokken bij student gerelateerde zaken.

Op dagelijkse basis probeert het SOOZ de belangen van de studenten te behartigen door te lobbyen en te vergaderingen met de verschillende onderwijsinstellingen, de gemeente Zwolle en andere belangrijke organisaties voor het studentenleven in Zwolle. Daarnaast probeert het SOOZ haar bekendheid te vergroten door het organiseren van activiteiten of door het houden van acties.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit leest als een zeer verstandige reactie op een raar bericht van ZHTC. Ik krijg het onderbuikgevoel dat de heer Vreugdenhil persoonlijke problemen had met het SOOZ. Nu maar hopen dat het beide geen schade oplopen na deze aantijgingen.

  2. Welnee, dit heeft niks te maken met Vreugdenhil, meer met een oud-voorzitter die altijd negatief over werkelijk àlles is. Helaas heeft deze figuur veel invloed binnen de vereniging. Lijkt me goed als men bij ZHTC eens gaat denken aan de toekomst en niet teveel leunt op de mening van iemand die zijn glorie wel gehad heeft.

Reageer