Prijsverhoging begeleid zwemmen Windesheim

Zwolle – Vragen van de fractie van de SP over de prijsverhoging voor begeleid zwemmen in het nieuwe Windesheimbad leverde maandagavond tijdens de raadsvergadering op dat wethouder De Heer erkent dat er sprake is van een prijsverhoging voor begeleid zwemmen.

De gemeente gaat echter niet over de exploitatie van het nieuwe Windesheimbad, zei de wethouder. Wel is afgesproken dat het doelgroep zwemmen bij de overgang naar het nieuwe bad op een vergelijkbaar prijsniveau zou blijven. De laatste jaren was de prijs van het zwemmen gelijk gebleven. De wethouder heeft Windesheim om een reactie gevraagd en wil van hen weten of en zo ja, wanneer de tarieven kunnen worden aangepast. Zodra de reactie van Windesheim binnen is, zal de wethouder de raad hierover informeren.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. nou niet de priijs van begeleid zwemmen is verhoogd. ook de toegangsprijs voor een normaal kaartje oa enorm gestegen. was ??3,75 bij het. hanzebad, is nu ??5,25!!

 2. En hoe is het met het therapiebad? Therapiezwemmen van ?? 4,35 voor ?? 6,50 en banen zwemmen in warm water van ?? 3,35 naar ?? 6,50. En dat met 10-badenkaarten die precies 10 weken geldig zijn. Losse kaartjes kosten ?? 7,00.
  Op de website had Windesheim wel de “worst” gezet dat het banen zwemmen ?? 5,25 zou kosten, maar in theorie wordt dat nog niet aangeboden (in de praktijk wel), dus ook daarvoor moet de volle mep worden betaald.
  Inmiddels is een aanzienlijk deel van de gebruikers van het therapiebad afgehaakt vanwege de hoge tarieven, met alle nadelige gevolgen van dien. Kennelijk geldt voor gebruikers van het therapiebad niet dat “iedereen mee moet kunnen doen”.

 3. En het argument dat de tarieven in het Hanzebad een paar jaar niet zijn verhoogd is ook heel zwak, want:
  Het personeelsbestand is uitgedund van 5 fte naar 1,5 fte. De overige fte wordt nu ingevuld door studenten.
  De groepsgrootte gaat van 8 naar 12 personen.

  Lid worden bij SV Zwolle is ook verhoogd, per jaar met 20 euro. Al die bezuinigingen van de VVD en de PvdA nekken ons zo

  Dat zijn peanuts in vergelijking met de ruim 100 euro per jaar, die de zwemmers extra betalen voor een half uurtje zwemmen, als ze het met 1x per week kunnen redden. Voor veel zwemmers is het een verhoging met enkele honderden euro’s. En daar is een groot gedeelte van de mensen ook afhankelijk van een uitkering.

 4. Lieve mensen: het is geen gemeentebad meer. het is gewoon een keihard commercieel bedrijf geworden dat zoveel mogelijk geld moet verdienen. Niet mee eens? ga gewoon het zwembad boycotten. Let maar eens op hoe snel het kaartje weer op de oude prijs zit als er 2 weken niemand meer komt.

 5. Door personeel van het nieuwe zwembad bij de CALO is me uitgelegd dat er geen subsidie meer is voor zwembaden.
  Daar ben ik echt van geschrokken. De overheid heeft bewegen hoog in het vaandel. Toch stopt subsidie op zwemmen in Zwolle. Wethouder
  de Heer heeft een reactie gevraagd van het zwembad…

 6. @Viper

  Ik geloof niet dat het nieuwe bad keihard geld wil verdienen over de rug van gebruikers, maar ze moeten wel uit de kosten komen. Als de gemeente niet bijspring moet de prijs van een kaartje omhoog en zo werkt het op de vrije markt.

  IK vind de argumentatie van de gemeente ook interessant. Hoe belangrijk vinden ze gezond zijn voor haar burgers? Helemaal als ze een uitkering hebben?

 7. de mensen moeten keihard hier tegen gaan protesteren en de dure baden links laten liggen ga lekker zwemmen in het openluchtbad die kunnen u steun goed gebruiken.Men verhoogd overal de prijzen maar de mensen hebben minder te besteden vooral met een gezin met schoolgaande kinderen

 8. de mensen die in het therapie bad zwemmen hebben baat bij warm water ik denk dat dat niet het geval is in het openluchtbad, in het zwembad de Vrolijkheid is wel een warmwaterbad, misschien dat dat een mogelijkheid is??

 9. In Hattem is er ook warm water. Wij zijn daar geweest. Een knipkaart van ??45,00 voor tien keer en die is een half jaar geldig. Los kaartje ??5,00 en een abonnement ??19,95. Je kunt ook in het diepe zwemmen. Ook Wezep heeft warm water.

Reageer