Fietsenchaos bij Isala ziekenhuis

Zwolle – Nu de laatste weken de weersomstandigheden fietsers uitnodigen om per tweewieler naar het Isala ziekenhuis te gaan is het bij de fietsenstalling nabij de hoofdingang van het gebouw een chaos. De fietskelder is overvol, fietsers plaatsen hun stalen ros in de stalling voor bromfietsers en scooters, en blokkeren door de lange rij fietsen richting de straat bij een wandelpad een inrijroute voor de brandweer. Isala herkent de situatie bij de fietsstalling naast de hoofdingang. "Een situatie die niet ideaal is en waar het Facilitair bedrijf van Isala momenteel diverse oplossingen voor zoekt."

 parkeren_isala_1.jpeg

"Binnenkort vindt er een gesprek plaats met de brandweer om een oplossing te bedenken voor het vrijhouden van de inrit links van de fietsenstalling. In principe voldoet de capaciteit van de fietskelder, maar we onderzoeken de mogelijkheid om de totale capaciteit van de fietsenstalling aan de voorzijde bij de hoofdingang uit te breiden. Tot die tijd doet Isala een beroep op alle gebruikers van de fietsenstalling om de fiets te parkeren in de fietskelder of de daarvoor bestemde fietsrekken en de gereserveerde plekken voor scooters vrij te houden voor scooters."

parkeren_isala_4.jpeg 

parkeren_isala_2.jpeg

parkeren_isala_3.jpeg 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Tja, iedereen ziet dat het een chaos is, maar ook ik zet mijn fiets in de lange rij buiten. Goed dat het besproken wordt. In het hok van de scooters zal ik mijn fiets niet zetten, zo netjes ben ik wel. Maar al zou je het doen, dan krijg je toch geen bekeuring net als bij een invalidenparkeerplaats. De mensen weten dat precies. De mensen zijn lui en willen, net als in de binnenstad, de fiets het dichtst bij het doel hebben. Dat kan je a-sociaal noemen.

 2. dat kan je lui en a-sociaal noemen maar er zijn ook mensen die met een fiets komen en niet ver kunnen lopen.oordeel niet te snel voordat je op de hoogte bent van de feiten.

 3. Bij de bouw van het ziekenhuis is geen rekening gehouden met het feit dat Nederland een fietsland én Zwolle een fietsstad is.
  Komt bij dat je per fiets dichtbij de ingang kan parkeren en niet afhankelijk bent van taxibusjes die pendelen tussen parkeerplaats en ingang ziekenhuis.

 4. De hele situatie bij de ingang is een puinhoop en veel te klein voor zo’n groot ziekenhuis.
  Het een doorlopend een gedoe met o.a. taxibusjes die geen plek hebben.
  Dan nog het fietsenprobleem.

 5. Ach ergens moet het geld heen beter investeren in een dure raad van bestuur ipv goede fietsplekken. Bij de bouw is toch al voorzien dat het een chaos zou worden. :'(:'( zo ook om ons als gehandicapten van vlinder 1 naar bv vlinder 4 te brengen. De zogenoemde golfkarretjes zijn buiten gebruik. Van buiten een mooi gebouw van binnen een zooitje. Daarnaast is het ook smerig, let u maar eens op in de onderzoekkamers het is stof happen.
  Als mens hoe we er van buiten uitzien is niet belangrijk hoe we van binnen zijn dat is goud waard. Dat kunnen we nog niet van de Isala zeggen.

 6. Ik heb pas geleden een week op afdeling oncologie in het ziekenhuis gelegen en in die week werd 1 keer mijn rijdende nachtkastje schoongemaakt, en nog door een leerling ook. Op MDL was het 4 x beter!!

 7. Misschien dat er aan de aan de andere kant van die hoofdingang ook zo’n fietskelder kan komen. Of aan de andere kant van het gebouw, daar waar ze nu bestrating en een achteringang aan het maken zijn. Bij de parkeergarage, daar.

 8. Helaas ben ik ook een regelmatige bezoeker. Ik kom vrijwel altijd per fiets. In de kelder is de capaciteit echt onvoldoende. Ook is daar geen toezicht, wat het veiligheidsgevoel bepaals niet bevorderd. Natuurlijk zet je je fiets dan buiten. Een aparte stalling voor personeel zou het probleem volgens mij oplossen.

 9. Isala moet meer doen aan het verbeteren van de fietsenstallingen achter het ziekenhuis. Grotere (meer) fietsenstallingen, ruimere plekken (fietsen zijn breder geworden) en niet de illusie hebben dat de “parkeerplekken bovenin” makkelijk te benutten zijn. Dan gaat het personeel daar ook meer gebruik van maken. Het niet kunnen inzetten van de golfkarretjes heeft niets te maken met de “fietsenchaos”, maar mee eens de oplossing duurt nu wel erg lang. Ook het “stofprobleem” heeft niets met de fietsenchaos te maken maar verdient zeker snelle aandacht van Isala. Ik werk in de Isala en herken alle “ongemakken” maar ik zie ook dat er binnen de muren van deze organisatie met man en macht gewerkt worden aan goede oplossingen. Wat ik nog wel graag wil melden zijn de verkeersgevaarlijke situaties voor het ziekenhuis maar ook op de kruising Herenweg-Leo Majorlaan, dat gaat een keer fout daar!

 10. Inderdaad een bende daar.

  …In principe voldoet de capaciteit van de fietskelder, …

  Vraag me dan af volgens welk principe.

  Ik heb er op 15 mei ook al geschreven op het Chatlog. Toen was het ook al hopeloos. Die ruimte is gewoon veel te klein.

  Maar inderdaad, misschien als die andere ingang in gebruik genomen wordt kan daar een goede fietsenstalling gerealiseerd worden.

 11. Projectontwikkelaars en architecten moeten veel beter evalueren voor ze gaan bouwen.Veelal worden bepaalde noodzakelijke behoeften over het hoeft gezien.Ook in het winkelcentrum Zwolle zuid is er een probleem met fietsers waar geen rekening mee is gehouden.Zowel voor de bezoekers als de bewoners heeft projectontwikkelaar Provast gefaald wat fietsenberging etc betreft.Ook hier is een chaos ontstaan .Fietsers moeten veel te ver lopen om de boodschappen bij hun fiets te krijgen en de bewoners hebben geen fatsoenlijke berging voor hun fietsen dichtbij huis.De ontwikkelaars staren zich alleen maar blind op een mooi ogend buitenwerk en vergeten de noodzakelijke behoeften

 12. Bericht door Linda, op 17 juni 2014 19:34
  Ik heb pas geleden een week op afdeling oncologie in het ziekenhuis gelegen en in die week werd 1 keer mijn rijdende nachtkastje schoongemaakt, en nog door een leerling ook. Op MDL was het 4 x beter!!

  Dat is inderdaad goed waardeloos maar heeft even niets te maken met de bouw van dit ziekenhuis, dit soort problemen ontstaan door het afbraakbeleid van VVD en PvdA. Het gaat hier net als in de zuidelijke landen worden, daar moet de familie ook zelf eten meenemen naar de patiënt omdat van het ziekenhuis zelf wel erg minimaal is en soms komt er niets op bepaalde dagen. Kamer schoonmaken doen families daar ook zelf.

 13. Ik kom er drie keer in de week. Er is inderdaad weinig ruimte maar wat me het meest ergert, net als elders in de stad, is het ‘inparkeren’- waardoor je eerst tig fietsen moet verplaatsen voordat je weer bij je eigen fiets kunt. Dat is nog eens asociaal. Doe je met de auto toch ook niet?:o

 14. @Iris, nee dat klopt, maar sommige hebben daar echt schijt aan!!!
  Normen en waarden zijn weg en het welgedrag is ver te zoeken!!!

Reageer