Hart van Zwolle heet voortaan “Stadkamer”

Zwolle – De nieuwe cultureel maatschappelijke organisatie die Bibliotheek Zwolle,  kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo per 1 januari 2015 gaan vormen, gaat de Stadkamer heten. Na onderzoek en een peiling onder de Zwolse bevolking kwam deze naam als beste naam uit de bus.

 

Ruim 40 Zwollenaren reageerden op de oproep voor een nieuwe naam. Hoewel de uiteindelijke naam er niet bij zat, hebben de indieners een waardevolle bijdrage aan de zoektocht geleverd. De ene suggestie leidt naar een volgende en uiteindelijk tot de naam die er nu ligt: Stadkamer. Tot nu toe was de nieuwe organisatie bekend onder de werktitel Hart van Zwolle. Maar een dergelijke nieuwe inspirerende, innovatieve, culturele en maatschappelijke organisatie verdiende een nieuwe naam , vond directeur Astrid Vrolijk – de Mooij. “In de Stadkamer staan verleiden, verbinden en vernieuwen centraal. Want wij geloven in een organisatie waarin Zwollenaren hun kennis kunnen delen, waar men elkaar kan ontmoeten  en waar men geïnspireerd kan raken. Natuurlijk kunnen mensen nog steeds bij ons terecht voor het lenen of lezen van een boek, maar er kan straks zoveel meer”, aldus Vrolijk – de Mooij.

 

Ontmoetingsplek vol inspiratie

De Stadkamer wordt een inspirerende plek waar iedereen in Zwolle terecht kan voor:

  • kennis, informatie en advies
  • educatie en ontwikkeling
  • lezen, literatuur, kunst en cultuur
  • culturele en maatschappelijke activiteiten
  • verblijven, werken en studeren

De verschillende functies in de Stadkamer, waaronder Cultuureducatie en Kunst&Zo, krijgen een apart label, zodat zij voldoende herkenbaar blijven.

 

Opening in 2016

De verwachting is dat de Stadkamer vanaf de tweede helft van 2016 haar deuren opent in het voormalige GGD gebouw aan de Zeven Alleetjes. Tot die tijd zijn de drie organisaties gehuisvest in het huidige pand van de Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat 80. De medewerkers van Muzerie en Kunst&Zo gaan deze zomer verhuizen maar zijn voorlopig nog te bereiken onder hun huidige telefoonnummers en mailadressen.

Artikel delen:

Reageer