Boy de Jong wordt derde doelman bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich versterkt met keeper Boy de Jong. De 20-jarige sluitpost heeft in Zwolle een contract getekend voor twee seizoenen met een optie voor nog één jaar. Bij PEC Zwolle wordt hij derde doelman achter Diederik Boer en Kevin Begois. De Zwolse club neemt De Jong transfervrij over van Feyenoord. Door dit elftal werd hij het afgelopen seizoen aan stadsgenoot SBV Excelsior verhuurd.
Technisch directeur Gerard Nijkamp is te spreken over de aanwinst: ,,Boy is een talentvolle keeper, die de afgelopen jaren in diverse Nederlandse jeugdelftallen heeft gespeeld. Hij heeft bij Feyenoord een goede opleiding doorlopen en hij krijgt in Zwolle de kans om een volgende stap in zijn carrière te zetten. Wij zijn blij dat Boy vanaf komend seizoen voor PEC Zwolle speelt."
Artikel delen:
Reacties 15
 1. Leuk, zo’n extra jongen die ballen kan tegenhouden. Maar wanneer komt er eens een die ballen er ook in kan schieten? Die is echt wel nodig om te voorkomen dat je dit seizoen als bekerwinnaar gaat strijden voor de Jupiter league.

 2. Jesse

  Als het om spitsen gaat dan heb ik niet zo veel vertrouwen in Gerard Nijkamp. Benson en ook Fernandez waren niet veel. Ik ga ervan uit dat je een spits krijgt die weinig gescoord heeft. Niet zoals de menigte roept over de Duitse spits Scheidhauer die bij de belofte aardig gescoord heeft. Dat soort spelers kan je vergeten.

  Merendeels van de mensen die bij werken en rondlopen die hebben boter op hun hoofd want merendeels van hen riep de geldwagens van Brinks zijn al onderweg met de miljoenen van Klich en Mokotjo. Het blijkt dat beide volgende week gewoon meetrainen.

 3. Van Twitter:

  “Adriaan Visser @adriaan_visser · 11 jun.

  Gerard Nijkamp werkt aan interessante aanvallende opties: gistermiddag besproken met Ron Jans. Hopelijk de komende dagen het 1e succes!”

 4. Een (scorende) spits vinden is niet zo éénvoudig. als ze éénmaal gescoord hebben zijn ze direct niet meer te betalen voor een club als PEC. dus of een talent halen of iemand die het al wel laten zien heeft maar het laatste jaar ff niet (desnoods huren). Ik heb wel vertrouwen dat het goedkomt.
  hoop op 2 verschillende types zodat je ook wat kunt wisselen in bepaalde situaties
  @Yuri, Zo slecht was Fernandez niet………belangrijke doelpunten en heeft sneldheid wat we in Europa goed kunnen gebruiken tegen Tottenham:P:'(

 5. Ik denk dat voorzitter Adriaan Visser maar eens open kaart moet spelen richting de supporters.

  Financieel gaat het allemaal niet zo geweldig als iedereen denkt.
  PEC heeft als doel gesteld komend seizoen financieel gezond te worden.
  Dure spelers en spelers met transfersom mogen niet worden gehaald.
  Men wil bouwen aan een jong talentvol team.

  Daar is niets mis mee en ik juich dst toe.
  Maar communiceer dat gewoon naar de supporters.

  Ook de geruchten over een moeizame samenwerking tussen Jans en Nijkamp nemen toe.
  Tot op heden is het Nijkamp niet gelukt de spelers te halen die op het lijstje van Jans staan.

  Laat ze gewoon eerlijk zijn tegen Jans en zeggen dat komend seizoen er geen financiele mogelijkheden zijn.

  En dat vrachtschip met geld voor Mokotjo is ook een wassen neus verhaal.
  PEC wordt weinig beter van een transfer. De investeerders overigens wel.

  Ik neem komend seizoen genoegen met plaats 15 en dus handhaving.
  Over 2 jaar staat er weer een goed team en is de club eindelijk financieel gezond.

 6. Misschien kunnen ze voortaan ook eerlijker communiceren over de unieke jeugdopleiding van PEC Zwolle.

  De opleiding is de afgelopen jaren achteruit gehold. Kijk op welk niveau de jeugd speelt. Zelfs SC Genemuiden D1 speelde hoger dan PEC D1.

 7. snap dat ze niet alles communiceren maar een beetje open kaart zou idd wel beter zijn. Zo is er meer begrip bij supporters en hou je ze langer vast (ook als het volgend seizoen een keer iets minder mocht zijn).

  Ook over de uitbreiding van het stadion hoor je niks meer. er zou toch al gestart worden met een (definitieve) bouw aan de hele berkumzijde op basis van het ontwerp van de hoofdtribune en het deels verplaatsen van de huidige “stentor” tribune naar de korte zijde?
  Kom op Adriaantje laat je twitter weer eens werken en niet alleen bij successen!!:D

 8. Ook over de uitbreiding van het stadion hoor je niks meer. er zou toch al gestart worden met een (definitieve) bouw aan de hele berkumzijde op basis van het ontwerp van de hoofdtribune en het deels verplaatsen van de huidige “stentor” tribune naar de korte zijde?

  Daar heb ik ?berhaupt nooit een officieel bericht over gezien, enkel speculaties op peczwolle.org

  Speculaties die in de wereld werden geholpen door mensen die mensen kennen die bij het ondertekenen van contracten zijn geweest, en daarbij iets compleet anders zeggen dan mensen die ook mensen kennen die bij het ondertekenen van contracten zijn geweest;D

  Ergens mis ik die site wel, alleen al het leedvermaak om mensen die zichzelf véél te serieus nemen 8)

  In ieder geval: welkom bij onze mooie club Boy de Jong!

 9. @fabian Nijland? Dat was toch echt iemand die ron wou.
  Je kunt niet weten of er een moeizame samenwerking is.
  Trainers hebben zo veel spelers op HET lijstje.
  Maar dat is altijd overal al zo geweest.
  Het is Nijkamp die alle scouts aan stuurt en spelers haalt ( daar word hij voor betaalt 😉 ) en niet Jans’

Reageer