Rodetorenbrug maandag open

Zwolle – De Rodentorenbrug is vanaf maandag 23 juni aanstaande open voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden aan de brug zijn afgerond. De vervormingen van de brug zijn met ongeveer de helft gereduceerd: ze blijven zichtbaar bij hoge temperaturen, maar zijn bij lage temperaturen vrijwel verdwenen. 

 

 rodetorenbrug-1.jpg 

 

De werkzaamheden aan de route Burgemeester Roelenweg/Pannenkoekendijk zijn komende maandag afgerond, deze wordt gelijktijdig met de Rodetorenbrug opengesteld voor het verkeer. Daarmee is de doorgaande fietsroute vanuit Stadshagen en Holtenbroek naar de binnenstad een feit. Deze wordt op 3 juli aanstaande door wethouder Filip van As en gedeputeerde Gerrit Jan Kok geopend. De Rodetorenbrug werd begin 2013 opgeleverd, vrij snel na de oplevering werden echter vervormingen geconstateerd waarna de brug werd gesloten voor het verkeer. Na onderzoek bleek dat de aanhechting van de brug (landhoofd aan de stadzijde) is te strak geplaatst waardoor de constructie te star is geworden. Hierdoor konden de krachten die ontstaan bij temperatuurverschillen niet wegvloeien, maar manifesteren zich in de brug met vervormingen als resultaat. Door een voeg aan te brengen aan de zijde van de Pannekoekendijk is dit opgelost.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Dus we hebben een jaar moeten wachten voor het plaatsen van een voeg! Erg toch! Fijn als de brug straks gebruikt kan worden!

 2. @Sanne
  we hebben een jaar moeten wachten tot de heren hadden uitgevochten wie de schuld (= eventuele schadeclaim) kon krijgen dus dat is iets anders ….;)

 3. Gelukkig weer een feestje voor een van de wethouders. Ze grijpen echt elke mogelijkheid aan om op de voorgrond te kunnen treden. Wat een circus. Zeker het idee dat Zwolle zich met deze brug weer op de kaart zet.

 4. Mooie brug. Handige doorsteek voor de buspassagiers naar het nieuwe busstation en voor fietsers naar de Katerdijk. Ik ben wel bang dat de brug te smal zal zijn. De situatie doet me denken aan het oude Kerkbrugje waar fietsers en voetgangers elkaar in de weg zaten.

 5. ben wel benieuwd hoeveel klagers er straks toch (stiekem) van deze brug gebruik gaan maken.
  Ik ben blij dat ie eindelijk open gaat. Beter laat dan nooit

 6. Dat die brug nooit meer recht gaat worden, tonnen extra geld heeft gekost en meer dan een jaar later wordt opgeleverd was zeker het klagen waard!

 7. Compleet onnodige brug. 50 meter verderop lig ook een brug. Bioscoop en winkelcentrum gaan voorlopig niet door. Beter is een brug over de gracht langs de fontein richting Fundatie als je van het station naar de binnenstad loopt. Nu moet je een rare hoek maken. En waar blijven die terrassen aan het water in Zwolle. Veel grachten, maar geen terrassen. Utrecht heeft ze bijvoorbeeld wel.

Reageer