Vandenberg’s Moonkings naar Hedon Zwolle

Zwolle – Hedon heeft bekend gemaakt dat de nieuwe band van Adje Vandenberg naar Zwolle komt. Vandenberg’s Moonkings is vrijdag 23 januari te zien in het Zwolse poppodium. De voorverkoop start aanstaande vrijdag via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle.

vandenbergs_moonkings_credit_stefan_schipper.jpg

Velen dachten dat hij de muziek vaarwel had gezegd. Dat hij zijn gitaar aan de wilgen had gehangen. Dat hij definitief zijn hart verpand had aan de schilderkunst. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want Adje Vandenberg is terug met een nieuwe band: Vandenberg’s MoonKings. In februari debuteerde het kwartet met het keihard rockende album Moonkings, dat wereldwijd werd uitgebracht door Mascot Records. Volgens Adje: ‘’De beste rockplaat uit mijn loopbaan’’.

Vandenberg speelde wereldwijd stadions plat, scoorde twee Amerikaanse nummer 1-hits en verkocht zo’n veertien miljoen albums met de supergroep Whitesnake. Vandenberg’s Moonkings ontstond toen de rocker in 2011 het verzoek kreeg een lied te schrijven voor FC Twente ter gelegenheid van het kampioenschap van de club. Om het nummer live op te voeren ging hij op zoek naar een ritmesectie. Moonkings doken eind september 2013 de Wisseloord Studio’s in. Een begin van een nieuw avontuur, met oude vintage apparatuur. Het resultaat, een echte rock ’n roll plaat, vet en analoog. Maar tegelijkertijd fris, dynamisch en explosief als de strakste rockbands van nu.

VANDENBERG’S MOONKINGS

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Vrijdag 23 januari 
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 24,00

Kaarten zijn vanaf vrijdag 20 juni 10:00 uur verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij de Plato in Zwolle. 

Artikel delen:

Reageer