FUNDATIEfusions in foyer Hedon

Zwolle – Zaterdag 21 juni vindt in Hedon de albumrelease plaats van Lobi Da Basi, het nieuwe album van Typhoon. Naar aanleiding hiervan presenteert Museum de Fundatie -in het kader van de reeks FUNDATIEfusions- in de foyer van Zwolse Poppodium werk van fotograaf Herb Alfonso. Alfonso volgde Typhoon langere tijd in een periode waarin hij inspiratie opdeed voor zijn nieuwe album.

Op 20 juni komt het album Lobi Da Basi (Liefde is de baas) uit van Typhoon. Dit moet natuurlijk gevierd worden met een release show in Zwolle! Op zijn tweede solo album gaat Typhoon terug naar de roots. Lobi Da Basi is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. De Zwolse fotograaf Herb Alfonso volgde Typhoon tijdens een aantal van zijn ontdekkingstochten en legde dit vast op de gevoelige plaat. Een selectie van deze foto’s is vanaf 21 juni te zien in de foyer van Hedon. Over Lobi da Basi zegt Alfonso: De ultieme zoektocht lag en ligt in mijn ogen nog steeds in het vinden van jezelf door de universele taal van de liefde. Liefde die alleen tot leven komt, door de wereld om je heen te willen zien. Op het moment dat je de wereld echt gaat zien, zal het met een grote glimlach terugzwaaien en situaties een luide stem geven zonder dat het in je oren hoeft te klinken. Dat zijn de momenten die je moet grijpen (met of zonder camera), want voor je het weet kan het voorbij zijn. Juist daarvan heeft het "Lobi da Basi” project mij bewust gemaakt.' 

Deze presentatie is in samenwerking met Hedon en maakt onderdeel uit van de reeks FUNDATIEfusions; compacte exposities op hoog niveau die Museum de Fundatie toont op diverse openbare plekken in en buiten Zwolle. Kijk voor een overzicht van alle FUNDATIEfusionsop www.museumdefundatie.nl. Meer informatie over de releaseshow van Typhoon is te vinden opwww.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer