Aspirant-politiemedewerker ontslagen

Zwolle – De politiechef van Oost-Nederland heeft onlangs een aspirant-politiemedewerker ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) verrichtte het onderzoek en verdenkt de medewerker van strafbare misdragingen in de privésfeer. De aspirant-medewerker was sinds oktober 2013 buiten functie gesteld. De politie hecht veel waarde aan transparantie en aan betrouwbaarheid en integriteit van haar medewerkers.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ze plegen allemaal strafbare feiten, zonder reden met een politieauto door een drukke diezerstraat op zaterdagmiddag? Met een politieauto zonder reden tegen het verkeer in door de Assendorperstraat?

 2. Niet te goed screenen hoor. Anders houd je geen man over voor de politie. Grote bek kun je krijgen, je mag bijna niks, engelengeduld is een van je betere eigenschappen, types als Robbin denken het allemaal beter te weten en je wordt als dank onderbetaald.

 3. @Robbin

  Waar staat volgens jou op hun website dat ze het niet mogen?

  Ik lees namelijk:

  Van welke verkeersregels mag de politie afwijken?
  De politie heeft vrijstelling van de meeste artikelen uit het Reglement Verkeersregels & Verkeerstekens (RVV). Wettelijk is vastgelegd dat de politie in bepaalde gevallen de maximumsnelheid mag overtreden. De politie heeft vrijstelling voor:

  rijden door rood licht;
  rijden over de vluchtstrook;
  rijden over andere wegen zoals een trambaan, busbaan en stoep;
  overtreden van de maximumsnelheid.
  Daarnaast zijn er twee voorwaarden aan de vrijstelling verbonden: de verkeersveiligheid mag niet in gevaar komen, en het gebruik van de vrijstelling is gezien de situatie noodzakelijk.

  Voor de maximumsnelheid zijn er dus wel regels waar ze zich aan moeten houden. Verder zijn de belangrijkste regels gewoon altijd van toepassing (niet in gevaar brengen van de verkeersveiligheid).

  Maar jij zal vast bedoelen 'gezien de situatie noodzakelijk'.
  Ze moeten hun werk kunnen uitvoeren. 'Dan moet je maar vanaf de andere kant de Assendorperstraat inrijden'. Volgende klacht wordt dan weer dat de politie loopt te lanterfanten door onnodig om te rijden, dat ze hun tijd wel beter kunnen benutten.

  ik denk dat ze héél veel kunnen ophangen aan dat 'gezien de situatie noodzakelijk'.

 4. @WFvN Toevoeging: dat mag óók zonder zwaailicht en/of sirene. Van dezelfde site als jij gebruikt (politie.nl)

  De politie mag uitsluitend met toestemming van de meldkamer gebruikmaken van optische en geluidssignalen. Deze toestemming vervalt als bijvoorbeeld een andere hulpdienst al op de plek van het incident is aangekomen. Zo kan het dus gebeuren dat een politievoertuig met zwaailichten en sirene een kruising oversteekt, om snel daarna met het normale verkeer verder te rijden. In sommige situaties rijdt de politie met spoed, maar zonder zwaailichten en sirene. Bijvoorbeeld bij gijzelingen, overvallen, inbraken en zelfdodingen. Dit doet de politie om de kans op een heterdaadsituatie te vergroten en daders te kunnen aanhouden, of om te voorkomen dat zaken (nog) ernstiger worden.

 5. @Robbin

  Politie heeft vrijstelling op het rvv. Als men door de Diezerstraat rijdt, dan mag je aannemen dat er een opdracht/taak te volbrengen is.
  Al dat gezeur over de politie, ze staan wel in de shit van een ander he.

  Overigens regio oost is tot aan nijmegen, dus die aspirant kan overal hebben gewerkt en niet perse in het Zwolse.

 6. Robbin, stop met je gezeur en respecteer de politie, de politie is er ook voor jou als ze je nodig hebben. Helaas heeft de politie ook rotte appels onder hun personeel, goed dat deze man/vrouw ontslagen is. Zo hoort het.

 7. wou dat ze maar eens een paar keer per dag door het winkelcentrum Zwolle Zuid reden de politie.Dan kunnen ze eens zien hoe veel hier verkeerd gaat dagelijks.Zie hier zelden de politie als ze vaker hier zijn laten de mensen het wel om met scooters en fietsen in het voetgangers gebied te rijden

 8. @pjotr, ben met je helemaal eens, ze moeten in Zuid meer controleren
  Maar ik vraag me af waarom staat het in het nieuws van Zwolle dan? dat die ontslagen is, dan zou ik denken die werkt hier of in de buurt toch?
  Hoe dan ook vervelend, dat er zoiets gebeurt. maar het zijn ook mensen

Reageer