Jacob van Olst directeur Landschap Overijssel

Zwolle – Vanaf 1 september 2014 zal Jacob van Olst in dienst treden van Landschap Overijssel. Hij volgt Henk Hengeveld op, die met pensioen gaat, als directeur / bestuurder. Henk Hengeveld is ruim zeven jaar directeur van Landschap Overijssel geweest en heeft de organisatie met veel toewijding geleid in roerige en mooie tijden. De Raad van Toezicht van Landschap Overijssel is blij met de komst van Van Olst en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

links_nieuwe_directeur_jacob_van_olst_en_rechts_voorzitter_raad_van_toezicht_landschap_overijssel_martin_knol.jpg 

 

Jacob Van Olst was directeur van het Flevo-landschap, een collega-natuurbeschermingsorganisatie van Landschap Overijssel. Hij was meer dan twintig jaar, vanaf het prille begin, actief bij het Flevo-landschap. Sinds vijf jaar is Jacob van Olst directeur van de Stichting Klimaatlandschap Nederland die als een ideële projectontwikkelaar probeert locaties te vinden voor duurzame energieopwekking. De opbrengsten uit energie worden vervolgens geïnvesteerd in natuur en landschap. De liefde voor natuur en landschap zit diep bij de oud-Zwollenaar en Landschap Overijssel is blij dat hij zijn energie in onze mooie provincie wil steken.

Van Olst: “ Tijdens mijn kennismaking met Landschap Overijssel ben ik blij getroffen door de deskundigheid en het enthousiasme van het team. Natuur & Landschap van Overijssel zijn een kapitaal waard. Met ons team zal ik gaan voor een goede samenwerking met de Overijsselse bewoners en organisaties om die waarde optimaal tot zijn recht te laten komen. Werken aan een gezonde ecologie als groene motor voor de economie. We zullen openstaan voor ideeënuitwisseling met de samenleving. Want het is onze gezamenlijke leef-, woon- en werkomgeving. En dat Overijssel betrokken is dat blijkt uit ons enorme vrijwilligersteam. Gaan voor een waardevolle samenwerking voor een mooi Overijssel. Ik heb er zin in!”

 

Landschap Overijssel, die vorig jaar het 80-jarig bestaan vierde, is een stichting met 10.000 donateurs en heeft 54 natuurgebieden in beheer met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 5400 hectare. Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt natuur & landschap met kwaliteit voor mens, plant en dier zodat het er goed leven is. In de eigen terreinen, maar ook met en voor burgers, particuliere grondeigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Daarnaast organiseert Landschap Overijssel allerlei activiteiten om natuur & landschap te beleven ondermeer vanuit de bezoekerscentra. Landschap Overijssel is een organisatie met deskundige mensen, betaald en onbetaald, die zich met hart en ziel inzetten voor natuur & landschap.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer