Verscherpt toezicht Berkumstede opgeheven

Zwolle – De Inspectie voor de GezondheidsZorg heft het verscherpt toezicht voor Driezorg-locatie Berkumstede/De Wissel op. De locatie werd in december 2013 onder toezicht gesteld omdat geconstateerde risico’s hoger waren dan wenselijk. Op basis van onder andere een hernieuwd onaangekondigd bezoek – op 20 mei jl. – heeft de inspectie geconcludeerd dat de raad van bestuur van Driezorg ‘in control’ is, voor wat betreft de aansturing van de locatie.

 

Van aanhoudende structurele problemen is geen sprake meer en ook de aanhoudende hoge risico’s rond de thema’s medicatieveiligheid, deskundigheid en inzet personeel, vrijheidsbeperking en sturen op kwaliteit en veiligheid zijn niet langer meer aanwezig. Aangezien Driezorg deze risico’s de afgelopen maanden heeft terug weten te brengen naar een aanvaardbaar niveau, is er volgens de inspectie geen aanleiding om het verscherpt toezicht nog in stand te houden. Benieuwd naar alle bevindingen? Het volledige rapport is beschikbaar via:www.igz.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Die 'Raad van Bestuur' heeft de kunst uitgevonden
  om net precies hard genoeg te lopen om de inspectie 't
  verscherpt toezicht te doen intrekken.

  Lezende dat er sprake was van:
  – aanhoudende structurele problemen
  hoge risico??s rond de thema??s
  – medicatieveiligheid
  – deskundigheid en inzet personeel
  – vrijheidsbeperking
  – kwaliteit en veiligheid

  Denk ik dat die 'raad van bestuur' er goed aan zou
  doen in te zien dat ze volstrekt onbekwaam zijn als
  besturend team.

 2. wij kinderen van een bewoonster van de Berkumstede zijn zeer tevreden met de zorg aan onze moeder, ze wordt prima in de gaten gehouden wij worden goed op de hoogte gehouden en boven al zijn ze lief voor onze dementerende moeder :);):)

Reageer