Zwolse zaken in Onder de loep

Zwolle – Een steekpartij aan de Monteverdilaan en diefstal van een hoogbejaarde vrouw zijn wat Zwolle betreft de onderwerpen van Onder de Loep van donderdagavond 19 juni. De uitzending via RTV Oost begint om 17.09 en zal worden herhaald om 18.09 en 19.09 uur. 

 

1. Man gestoken op Monteverdilaan. Een 47-jarige Zwollenaar wordt op zaterdagochtend 17 mei zwaar mishandeld en gestoken met een mes op de parkeerplaats van een flat aan de Monteverdilaan. Daarna gaat zijn onbekende belager er op een fiets vandoor. De verdachte is kort voor de mishandeling vastgelegd op bewakingsbeelden in de flat. Deze beelden worden in de uitzending getoond. 2. Man steelt portemonnee van 92-jarige vrouw. Een 92-jarige inwoonster van Zwolle werd op vrijdag 2 mei bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Hogekampsweg. Op bewakingsbeelden van de winkel die in de uitzending aan de orde komen, is te zien dat een onbekende man de portemonnee wegneemt van de inpaktafel waar de bejaarde vrouw hem per ongeluk achterliet.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zwolle wordt snel minder. Auto inbraken vernieling van auto's. Wij gaan weg uit Zwolle omdat we ons niet meer veilig voelen.

  De gemeente geeft ook geen gehoor als je een klacht hebt.

 2. Ja, dat is een goede.. Waar is het tegenwoordig nog veilig wonen? Waar je je kinderen ook in een normale beschermde omgeving kan opvoeden?

 3. Is er leven op Pluto
  Kun je dansen op de maan
  Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan
  Is er leven op Pluto
  Kun je dansen op de maan
  Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan

  Nee dus, want

  Vluchten kan niet meer

  ;D

  Laten we elkaar angst aanpraten dat Zwolle een broeinest is van criminaliteit; inbraken, schietincidenten, carjacking, beroving met geweld, afrekening. Het gebeurt hier allemaal, zijn ernstige misdrijven, maar laten we niet overdrijven. Het is – gelukkig – geen dagelijkse kost. Zwollenaren geven veiligheid het cijfer 7,4, hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,1. In mijn beleving volstrekt terecht. Ik voel me behoorlijk veilig in deze stad.

 4. Ik heb meer de vraag van wordt het echt erger? Ik heb namelijk meer het idee dat het door de snelle informatievoorziening komt. Tegenwoordig kan je vanuit elke uithoek wel nieuws de wereld inbrengen.

Reageer