Bouw Wehkamp.nl vordert snel

Zwolle – Online warenhuis wehkamp.nl bouwt in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld, en die bouw gaat vlot. Wehkamp.nl hoopt volgend jaar zomer het het complex in gebruik te kunnen nemen. Het nieuwe 35.000 vierkante meter grote distributiecentrum vervangt de huidige vestiging in Dedemsvaart. De komst van het logistiek centrum van wereldformaat bevestigt opnieuw de economische toppositie van de regio Zwolle.

wehkamp8.jpg 

Door de beperkte reisafstand vanaf Dedemsvaart biedt het medewerkers de mogelijkheid om mee te gaan naar de nieuwe plek. Daarmee zorgt de keuze voor Zwolle in de eerste plaats voor het behoud en mogelijk in de toekomst voor uitbreiding van de werkgelegenheid in de regio. De nieuwbouw van het distributiecentrum zorgt voor een impuls van de regionale economie. De komst van de state-of- the-art vestiging positioneert de regio Zwolle, maar ook Nederland wereldwijd en versterkt hiermee de Topsector Logistiek. Wehkamp.nl wil haar positie in online winkelen verder versterken en verwacht dat Nederlanders over tien jaar de helft van hun aankopen online doen. Het nieuwe distributiecentrum geeft wehkamp.nl de mogelijkheden met die trend mee te groeien.

https://youtu.be/Q5eie0IgccY 

wehkamp10.jpg 

wehkamp4.jpg 

wehkamp.nl-1.jpg 

Via Lees verder meer foto's… 

wehkamp2.jpg
 
Het nieuwe geautomatiseerde centrum biedt Wehkamp.nl straks de mogelijkheid om elke bestelling binnen een half uur verzendklaar te hebben en dezelfde dag af te leveren bij de klant. Na uitvoerig onderzoek naar nieuwe locaties in Nederland, waarbij ook de huidige locatie zorgvuldig is onderzocht, was de uiteindelijke conclusie dat de nieuwe ontwikkeling van wehkamp.nl wel in de regio kon blijven mits gekozen werd voor bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Bereikbaarheid speelde daarbij een belangrijke rol. 
 
  wehkamp7.jpg
 
wehkamp6.jpg 
 
wehkamp1.jpg 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wat een mega centrum, maar ik probeer daar steeds op te solliciteren maar dat lukt helaas niet, heeft iemand een idee hoe dat moet?

Reageer