Mateusz Klich terug naar Vfl Wolfsburg

Zwolle – Mateusz Klich speelt komend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij zijn vorige werkgever Vfl Wolfsburg. Klich zegt tegenover Poolse media dat het voor 99% zeker is dat hij weer voor de Duitse Budesliga club uit gaat komen. Ook de technisch manager van Wolfsburg, Klaus Allofs, zegt dat hij open staat voor een nieuwe kans voor de Poolse international.

VfL Wolfsburg maakt gebruik van een bedongen terugkoop clausule die in het contract van PEC Zwolle middenvelder is opgenomen. PEC Zwolle nam Klich afgelopen zomer na een succesvolle huurperiode over van Wolfsburg, maar dreigt hem alweer kwijt te raken. De Pool vormde met Kamohelo Mokotjo (waarvoor ook serieuze belangstelling bestaat) een kwalitatief sterk middenveld. De duitsers zijn met deze move PSV en Ajax te slim af, ook deze Eredivisieclubs hadden vergaande interesse in de Poolse international. Mateusz Klich speelde voor Zwolle 30 Eredivisieduels en maakte daarbij 4 doelpunten. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,We willen Mateusz bedanken voor zijn inzet gedurende het afgelopen anderhalf seizoen. Hij heeft bij ons fantastisch gepresteerd, met als hoogtepunt het winnen van de KNVB Beker. Het is mooi dat Mateusz zich in Zwolle zo goed heeft doorontwikkeld en dat we VfL Wolfsburg, waar we goede contacten mee onderhouden, op deze manier verder hebben kunnen helpen. We wensen Mateusz veel succes bij Vfl Wolfsburg."

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Jammer, vond het een rustige, kwalitatief sterke, en waardevolle speler voor Zwolle. Met zijn typische 'Jan Wouters loopje' ๐Ÿ˜‰

 2. Dit gaat helemaal de verkeerde kant op met onze PEC Zwolle. Goede spelers weg en kwalitatief veel mindere spelers terug. Gebeurd net als bij FC Utrecht vorig jaar, na een goed seizoen, heel ver weg zakken

 3. @Nomen

  Ben nu wel van overtuigd dat bij Zwolle geen mensen zitten die weten hoe je winst moet maken. Als je dan ziet dat er twee Duitse clubs zijn die bereid waren om een bedrag van meer dan zes nullen neer te tellen maar dat de club gewoon de afwachtende houding van Wolfsburg accepteerde hebben ze zichzelf in de voeten geschoten.

  Klich zal het nieuwe seizoen de concurrentie moeten aangaan met Hunt, Arnold, Perisic, Kuerten, Malanda, De Bruyne allen internationals behalve Hunt. Dan denk ik Klich je komt niet aan het spelen. Je mag heerlijk naar de tribune.

  Ik verwacht wel dat Wolfsburg weer een speler zal verhuren aan Zwolle

 4. @Yuri

  Jij kent alle ins en outs van het contract? Als dit duidelijke voorwaarden waren om ?berhaupt vorige zomer tot verkoop (VFL -> PEC) over te gaan, dan was het de keuze geweest voor PEC uit wel of niet Klich. Als je het zo bekijkt hebben we toch mooi een jaar extra genoten van hem.

 5. Klich weg, (Mokotjo misschien weg, geruchten), geen spitsen… En bij het de huldiging maar roepen "PEC on track"… naar de nacompetitie 2015/2016 zeker!? ๐Ÿ˜€

 6. Nijkamp reageert in VI:

  Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Zwollenaren blijft achter met gemengde gevoelens. 'We zijn trots op deze transfer en op het feit dat zijn tijd bij ons voor alle partijen goed heeft uitgepakt', zegt hij. 'Het staat buiten kijf dat hij als een betere speler terugkeert Wolfsburg. We wisten ook dat die club tevreden was over zijn ontwikkeling bij ons, dus zijn we niet echt verrast dat ze hem nu terughalen. Maar natuurlijk is het voor ons wel een verlies.'

  'Los van zijn doelpunten en assists, raken we ook een speler kwijt waarvoor mensen naar een stadion komen. Maar er vertrekt nu ook een heel goed mens.' Volgens Nijkamp raakt PEC nu niet in paniek. 'Het is niet zo dat we nu gelijk in brand staan. Qua middenvelders zijn we goed bezet, wat jongens die vaak aan de zijkanten hebben gespeeld staan te popelen om zich in de as te mogen bewijzen. We gaan bekijken hoe we het vertrek van Mateusz het beste kunnen oplossen.'

 7. Wat een paniek reacties gelijk. Zwolle kon Klich voor een prikkie overnemen met het risico dat dit zou gebeuren, helaas niks aan te doen dus. De transfermarkt is nog meer dan twee maand open en de nodige (aanvallende) versterkingen zullen heus wel komen.

  Feit blijft dat het heel jammer is dat we niet langer van Klich kunnen genieten.

 8. Als Mokotjo ook vertrekt zullen er nog meer popelen om in het midden te spelen,maar dit is nu eenmaal het lot van kleine clubs .Kijk eens wat Feyenoord kwijt raakt als de geruchten waarheid worden.Di e moeten dan weer bij kleinere clubs vissen .

 9. Volgens mij betekent een clausule in een contract in dit geval dat VfL Wolfsburg eerste keus had. Dan heb je niets met de mogelijke zes nullen die een andere club wil bieden (speculaties) te maken.

  Verder heeft de technische staf in het verleden aangetoond dat zij haar huiswerk goed doet en er spelers naar PEC komen die het aankunnen om op dit niveau te spelen. Dus laat alle angstige waanideeรซn over nacompetetie en kwalitatief mindere spelers toch achterwege tot het tegendeel bewezen is. In Zwolle mogen ze trots zijn op de prestaties, zowel sportief als financieel.

 10. Het zat er allemaal aan te komen, weet ik maar ik hoop dat we snel enkele leuke spelers kunnen gaan verwelkomen, van ene Dekker en Marinus loop ik nog niet heel erg warm, moet ik zeggen. Ik geef mijn vertrouwen aan Gerard Nijkamp en hoop binnenkort op leuk Zwols voetbalnieuws!

 11. Dat Klich weggaat dat zat er dik in (en zeer waarschijnlijk ook Mokotjo, Ajax?), maar het is maar net wat je er voor terug krijgt. PEC kan niet meer wegkomen met een speler uit de hoofdklasse of top Jupiler, anders wordt PEC zeker het lachertje van de eredivisie รฉn oja we spelen EL. ๐Ÿ˜›

 12. Dit moet de superspits worden voor PEC :'(! Dimitrios Ferfelis… PEC heeft wel ambities zeg (ahum) …. ;D .. Hand op de knip houden Nijkamp! ;D

  19 Juni 2014 om 15:20 – Dimitrios Ferfelis krijgt een kans om een contract in de wacht te slepen bij PEC Zwolle. De spits van Werder Bremen gaat enkele dagen meetrainen bij de eredivisionist, meldt Voetbal International.

  De 21-jarige Ferfelis geldt in zijn vaderland Griekenland als een groot talent, maar heeft bij Werder Bremen geen uitzicht op een doorbraak in het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen werd de jongeling verhuurd aan TuS Koblenz, een club die uitkomt op het derde niveau van Duitsland. PEC Zwolle is hard op zoek naar een nieuwe spits door het vertrek van Fred Benson en Guyon Fernandez.

  Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft hoge verwachtingen van de 1.92 meter lange Ferfelis. "Een interessante speler. Vorig seizoen heeft hij niet alles gespeeld, maar wel tien keer gescoord. Twee weken geleden hebben we hem al eens bekeken bij onze beloftenploeg en daar maakte hij ook een goede indruk. Hij is als spits een aanspeelpunt, een echte targetman."

 13. Oke, mijn eerdere reactie was als grapje bedoeld en wou niem ermee kwetsen..
  Tuurlijk is dat in alle opzichten jammer, dat hij vertrekt.
  Het was een nutige speller voor pec en hij zal zich verder gaan ontwikkelen in Duitsland, en pec moet nu ervoor zorgen dat zijn vervanger het ook goed gaat doen! heb alle vertrouwen in!

 14. @GAEBATTUM,
  Ga jij maar weer terug naar je tokkie site van de Bozen van het oosten.

  BVHO is inmiddels vervangen door Neuzen van het Oosten ivm de vele mislukte, 3e rangs Ajaksieden spelen daar inmiddels. ๐Ÿ˜›

 15. @nomen

  Direct na afloop van het seizoen stond er een artikel in een Poolse krant waarin stond dat de verhuisdozen gepakt waren en hij zijn terugkeer naar Wolfsburg al aankondigde.

 16. Jammer van Klich, waardevolle speler geweest voor PEC. Mateusz bedankt!

  Laatste gerucht…. PEC huurt Bakkali van PSV! Hij wil weg, PSV wil van hem af, maar wil veel te veel cashen voor deze enfant terrible.

  wie weet hier meer van?

Reageer