Je boek reist verder

Zwolle – Staan je eigen boeken (on)gelezen in de kast te verstoffen? Geef ze een tweede leven in de boekenruilkoffer van de bibliotheek! Bibliotheekbezoekers kunnen met deze actie hun boekenkast opschonen en verfrissen door hun gelezen of overbodige boeken af te staan en te ruilen voor een ander boek.

koffer.jpg 

Al eerder was de boekenruilkoffer te vinden in de Zwolse bibliotheken, namelijk tijdens de Boekenweek. De actie bleek een groot succes, maar duurde echter naar de mening van bibliotheekbezoekers en personeel te kort. Daarom gaat de boekenruilkoffer op herhaling en deze keer gedurende de gehele vakantieperiode.

Tweede leven
Van 23 juni tot en met 21 augustus kunnen bibliotheekbezoekers hun eigen boeken ruilen voor het boek van een ander. Elke bibliotheekvestiging heeft zijn eigen koffer, dus het aanbod kan per vestiging variëren. Hoe werkt de boekenruilkoffer? Je brengt één of meerdere boeken in in de koffer en in ruil daarvoor mag je één of meerdere boeken mee naar huis nemen. Het gaat dus niet om boeken van de bibliotheek, maar om boeken die je zelf gekocht of cadeau gekregen maar niet meer nodig hebt.

Leesboeken, kookboeken, kinderboeken, recente informatieve boeken, strips; alle boeken zijn welkom als ze in goede staat zijn. Het aantal ingeleverde boeken bepaalt het aantal mee te nemen boeken, dus 1 boek inbrengen = 1 boek meenemen. Zo blijkt je uitgelezen boek toch nog waardevol, want je krijgt er een nieuw boek voor in de plaats. Tegelijkertijd doe je er iemand anders plezier mee. Laat je deze zomer verrassen door de keuze en smaak van andere lezers!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer