Burgemeester Deventer spreekt op Agnietenberg

Zwolle – Zaterdagavond 21 juni komt de burgemeester Andries Heidema van Deventer naar Zwolle toe. Hij zal spreken op de Agnietenberg om 20.30 uur bij het monument van Thomas a Kempis. Heidema is uitgenodigd door de Stichting Thomas a Kempis, speciaal voor deze zomeravondontmoeting, omdat de burgemeester van Deventer nauw betrokken is bij de Moderne Devotie, van toen en van nu.

 

Deze hervormingsbeweging uit de 14e eeuw vindt haar oorsprong in Deventer en Zwolle. De Moderne Devotie maakt een ongekende revival door. De beweging staat nadrukkelijk in het Coalitie-akkoord van de Gemeente Zwolle, ze organiseert festivals en conferenties en de Moderne Devotie integreert geleidelijk aan in onderwijs en in de ondernemerswereld. Burgemeester Heidema tekende op 16 november 2011 samen met burgemeester Henk Jan Meijer een overeenkomst waarin ze beloofden om de Moderne Devotie uit het verleden, in heden en toekomst te ondersteunen.


Burgemeester Heidema zal proberen een brug te leggen tussen beide steden en tussen de 14e eeuw en 20e eeuw. Maaike Gerritsen speelt tussen het spreken van de burgemeester viool. Iedereen is welkom, toegang is gratis en er is koffie/thee na afloop.

Artikel delen:

Reageer