PEC Zwolle test Griekse spits Dimitros Ferfelis

Zwolle – PEC Zwolle test vanaf maandag, wanneer de traingen weer beginnen, de 21-jarige Griekse aanvaller Dimitros Ferfelis. Dat schrijft VI donderdag. 

De bij Werder Bremen opgeleide aanvaller komt en de laatste twee seizoenen uit voor TuS Koblenz in de Duitse Regionalliga, en mag zich nu gaan bewijzen bij de selectie van trainer Ron Jans in Zwolle. ‘Een interessante speler’, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp over de proefspeler. ‘Vorig seizoen heeft hij niet alles gespeeld, maar wel tien keer gescoord. Twee weken geleden hebben we hem al eens bekeken bij onze beloftenploeg en daar maakte hij ook een goede indruk.’ Ferfelis heeft zijn lengte mee: hij is 1 meter 92. ‘Hij is als spits een aanspeelpunt, een echte targetman’, aldus Nijkamp in VI.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Kuch, een spits uit de Duitse Regionalliga en niet genoeg voor de reserves van Werder Bremen. Ik lees op korte termijn nog graag een ‘naam’ als spits! Dit is duidelijk een gokje.


  Maak melding

 2. Mokotjo en Klich waren pareltjes. Goed gekozen, eerlijk is eerlijk. Maar wat te zegen van bijvoorbeeld Karagounis, Hiwat, Gravenbeek, Nijland, Avdic (van de buitencategorie….), en Labylle. Dramatisch toch?


  Maak melding

 3. @vakkie19

  Karagounis heeft in korte tijd al goede dingen laten zien.
  Hiwat had een streepje voor, want uit eigen jeugd.
  Gravenbeek had zo zijn beperkingen maar was het laatste jaar toch nuttig.
  Nijland … eeeuuuhhhmmm
  Avdic is een beperkte spits, maar voor zwolse begrippen wel van waarde.
  Labylle heeft nog geen echte kans gehad om zich te laten zien.

  Ik vind dat allemaal helemaal niet dramatisch en de resultaten bewijzen dat ook. PEC heeft gewoon niet de middelen om gearriveerde toppers te halen, en zal het ook moeten hebben van een gokje hier en daar. Lijkt mij niets mis mee.


  Maak melding

 4. @Vakkie19

  Tus Koblenz is 14 geëindigd in de regionalliga Sudwest in deze liga spelen ook tweede elftallen van Eintracht Frankfurt, Hoffenheim. Kaiserslautern Mainz05 en Freiburg.

  Dat Nijkamp de speler interessant vindt is meer dan normaal anders nodig je zo’n speler ook niet uit. Maar tussen Regionalliga en eredivisie ziet een gat waar je u tegen zegt. Als je weggestuurd wordt bij de beloften dan weet je gewoon dat je te kort komt zo simpel is het.

  @Ap

  Karagounis en Labylle komen beide te kort voor de eredivisie het geld wat hiermee bemoeit was is weggegooid over de balk. De spelers hebben kansen genoeg gehad. Als je wedstrijden van de beloften zag dan weet je genoeg over labylle.

  Hiwat is niet doorgebroken en dat is de zoveelste jeugdspeler van de Landstede. Je mag gewoon concluderen dat het Landstede project gewoon over en uit is.  Maak melding

 5. @Yuri

  Labylle kan ik niet beoordelen, maar van Karagounis heb ik toch echt zelf goede dingen gezien. Eigen jeugd inpassen is natuurlijk een stuk lastiger in de eredivisie. Saymak en Drost bewijzen dat het soms wel lukt.


  Maak melding

 6. Karagounis is een hele goeie voor Pec. Heeft nu een half jaartje zich aan kunnen passen en gaat nu vlammen

  en Labylle is na zijn komst lang geblesseerd geweest. Dus een fitte Labylle is zeker een aanwinst.

  ik vind dat je die jongens te snel afschrijft. Volgens mij verwacht iedereen dat elke aankoop de nieuwe Messi is en gelijk vanaf begin er telkens 3 inschiet.

  Heb zeker vertrouwen in Nijkamp. Maar hoop toch wel dat er een spits van naam komt en niet alleen maar gokjes.

  En Koolwijk als vervanger van Klich? zou ik niet zo slecht vinden. Of anders maar Thomas op zijn plek?

  Ben benieuwd


  Maak melding

 7. Hiwat is niet doorgebroken en dat is de zoveelste jeugdspeler van de Landstede. Je mag gewoon concluderen dat het Landstede project gewoon over en uit is.

  Ondanks dat de PR machine voor dit project overuren heeft gedraaid was het voor menigeen snel duidelijk dat de praktijk (=realiteit) sterk afweek van het geschetste beeld. Zo snel mogelijk beeindigen deze constructie.  Maak melding

 8. “PEC Zwolle wil anticiperen op het vertrek van Guyon Fernandez en Fred Benson. Ferfelis is kandidaat om tweede spits te worden in Zwolle. De club is nog altijd op zoek naar een eerste spits.”

  Aldus fcupdate.nl


  Maak melding

Reageer