VV Berkum wil terug naar de hoofdklasse

Zwolle – Op dinsdagavond 17 juni kwam de nieuwe hoofdselectie van VV Berkum voor het eerst bij elkaar en algemeen voorzitter Douwe van der Werf maakte direct duidelijk wat de doelstelling is voor het nieuwe seizoen.

“Onze ambitie is heel nadrukkelijk een terugkeer naar de hoofdklasse. Daar hebben wij de organisatie, de technische staf én de spelers voor,” liet hij weten. De nieuwe trainer Willem Brouwer dacht er vanzelfsprekend niet anders over. “Berkum is een goed voetballende ploeg en die degradatie is puur onnodig geweest. Die schande moet worden uitgewist en dat moet het komende seizoen gebeuren,” aldus de coach.

Beleving
Brouwer waarschuwde wel dat zo’n resultaat, ondanks de onmiskenbare talenten van de Berkum-selectie, zeker niet vanzelf aan komt waaien. “Het komt niet alleen op kwaliteit aan, er moet beleving zijn en de wil om te winnen. Je moet na afloop kunnen zeggen dat je er álles aan hebt gedaan en het maximale eruit hebt gehaald.”

De ‘nieuwelingen’ in het vlaggenschip stelden zich voor aan hun ploeggenoten en ze lieten weten er allemaal veel zin en vertrouwen in te hebben. “We moeten knallen in het komende seizoen,” kondigde spits Jaouad Akloud aan en ook Arjan Kolk liet al direct weten hoe hij in het veld staat. “Ik heb een hekel aan verliezen," waarschuwde de van Genemuiden overgekomen verdediger zijn nieuwe voetbal-collega’s alvast.

Voorbereiding
De eerste selectie van Berkum begint op dinsdag 29 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zal tot oktober drie keer per week trainen. De eerste oefenwedstrijd wordt op 2 augustus gespeeld bij zondagtopklasser HSC ‘21in Haaksbergen. Daarna volgt op 7 en 9 augustus een toernooi bij Excelsior ’31 in Rijssen en op 12 augustus wordt er geoefend bij De Zweef in Nijverdal. Op 16 augustus staat er op het eigen sportpark De Vegtlust een oefenduel tegen d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk op het programma. De competitie, waarin Berkum zoals bekend in de eerste klasse uit zal komen, begint dit jaar op 6 september.

Artikel delen:

Reageer