Ron Jans opent Noodhulpkamp in Zwolle

Zwolle – De medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen vindt meestal plaats aan de andere kant van de wereld.Maar nu krijgen mensen in Nederland de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe deze noodhulp eruitziet. Tijdens het evenement ‘Noodhulp van dichtbij’ geven hulpverleners, die normaal in crisisgebieden werken, rondleidingen door onder meer een opblaasbaar veldhospitaal, een voedingskliniek en een cholerakliniek.

 

azg.jpg 

 

Van woensdag 25 tot en met zondag 29 juni staat ‘Noodhulp van dichtbij’ op het Rodetorenplein in het centrum van Zwolle. PEC Zwolle trainer Ron Jans zal samen met Michiel van Tongeren, hulpverlener en projectleider van het Artsen zonder Grenzen het noodhulpkamp in Zwolle openen. Met een druk op de knop zal de trainer van de winnaar van de KNVB beker een compressor in werking stellen die binnen 10 minuten een opblaasbaar hospitaal bedrijfsklaar oppompt. Hulpverleners van de medische noodhulporganisatie geven rondleidingen aan de bezoekers. Zoals Josine Blanksma, een tropenarts die in India, Zuid-Sudan en Oost-Congo op missie is geweest. En Michiel van Tongeren, al sinds 2004 Artsen zonder Grenzen hulpverlener die in vele conflictlanden waaronder Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek, projecten heeft uitgevoerd. 'Wij laten zien hoe een noodhospitaal werkt, hoe we kinderen behandelen bij ondervoeding maar ook hoe het leven van een veldmedewerker eruitziet. Dichterbij het werk van Artsen zonder Grenzen kun je niet komen’.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. de noodhulp is zo langzamerhand in eigen land ook nodig het een naar het andere hulpverlenings en zorgcentrum moet sluiten door het beleid .Er gaat heel veel geld naar ontwikkelingslanden waar ook artsen zonder grenzen opereert kan daar niet van gesnoept worden.De ene actie na de ander volgt voor mensen over de grenzen en ons eigen volk laten we in de steek ook met het regeringsbeleid.Juist de mensen die ons land hebben opgebouwd en altijd hebben gewerkt voor hun ouwe dag worden het hardst gepakt.Laat artsen zonder grenzen zich maar bekommeren om de ouderen die straks de zorg niet meer krijgen die ze nodig hebben

  2. Wij, verstokte Go Ahead Iegels fans, lopen al jaren langs de deuren om onze semi professionele voetbalclub financieel te ondersteunen.

    Misschien kan dhr. Jans ons helpen. Elke Euro is er weer een voor onze volksclub.

Reageer