Crisis bij de Zwolsche Boys

Zwolle – Maandag 30 juni wordt een belangrijke dag in het voortbestaan van de s.v. Zwolsche Boys. Dan is de buitengewone ledenvergadering met twee belangrijke agendapunten, te weten een nieuw beleidsplan met een visie gericht op de komende jaren tot het 100 jarig bestaan van de Zwolsche Boys, en invulling van de vacatures bij bestuur en commissies. Via een brandbrief laat de voetbalvereniging weten dat het erop of eronder is.

De vereniging laat via een brief aan de leden weten dat het op dit moment het helaas zo is, dat het één niet los is te zien van het ander, want wat heb je aan een nieuw beleidsplan als er geen leden of vereniging meer is die er iets mee gaan doen. Het bestuur van de Zwolsche Boys is al een aantal jaren onderbezet, waardoor er volgens de statuten eigenlijk niet kan/mag worden bestuurd. Toch is het voetbal nog steeds doorgegaan, echter niet zonder prijs. Door gebrek aan sturing en een duidelijke richtlijn om langs te werken zijn er ook zaken niet goed gegaan. Dit is ook terug te zien in een afname van het aantal spelende leden en dan met name de jeugdleden. Omdat het bestuur vanaf 1 juli formeel, omdat de huidige penningmeester om persoonlijke redenen heeft bedankt, nog bestaat uit 1 persoon kan het bestuur niet verder zonder aanvulling. De secretaris heeft ook aangegeven dat zij, als er zich geen nieuwe mensen aanmelden voor het bestuur er ook mee zal stoppen.

Op dat moment is er geen bestuur meer en blijft er niets anders over dan de vereniging op te heffen. Dat betekent dan tevens dat alle inspanningen om de vereniging weer klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen om niets zijn geweest. Soms doet men dit liever met een groep gelijkgezinden, mocht dit zo zijn dan doen de huidige bestuursleden graag een stap terug om dat mogelijk te maken.

Oproep aan de leden: "Dus als je het volgende seizoen nog wilt voetballen, of je kind wilt laten spelen bij de s.v. Zwolsche Boys kom dan naar de vergadering van 30 juni 2014 en meld je aan om iets te gaan doen in het bestuur of een commissie."

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Waar meld ik me aan voor een bestuursfunctie?

  Ik ben geen lid van de vereniging, mag wegens medische redenen niet voetballen. Ook ben ik amper 2 jaar een Zwollenaar, maar ik heb voldoende ambities.

  Ik denk dat iemand van de club, het enige bestuurslid, bij de redactie mijn gegevens op kan vragen. Bij deze mijn toestemming.
  Zou zeer spijtig zijn als een voetbalclub moet stoppen vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Met mijn leeftijd (28) kan ik nog een hele tijd mee!


  Maak melding

 2. Ik ben een echte SVI’er, maar een vereniging als Zwolsche Boys mag echt niet verloren gaan. Hopelijk staan er toch wat jongens op om de club te redden


  Maak melding

 3. hoelang wist men al van de problemen en waarom zo lang gewacht met de noodkreet.Had men niet eerder in moeten grijpen is toch zonde als zo,n oude Zwolsche vereniging het lootje moet leggen .Er moeten toch boysmensen zijn die de club een goed hart toe dragen en daar moeten toch genoeg vrijwilligers tussen zitten.Of is men het onderling niet eens met het gevoerde beleid?


  Maak melding

 4. Helaas zijn/waren er mensen binnen de club die de club van binnen uit kapot proberen te maken als ze het ergens niet mee eens zijn.


  Maak melding

 5. (Echte boysman) de echte boys bestaat al jaren niet meer!!!!
  Heb er bijna 20 jaar gevoetbald dus ik weet wel waar ik over praat. Hoe spijtig het ook is


  Maak melding

 6. Meer dan 25 jaar gevoetbald bij ”de Boys” op de vrolijkheid.
  Heel vaak het clublied gezongen en kampioenswedstrijden meegemaakt………..”in 1918 is ons cluppie opgericht enz……”.
  Hopelijk gaat niet verloren,in Zwolle eo zijn ”de Boys” bekend en laat dat zo blijven !!!!!
  Weet niet wat er speelt maar laat iemand opstaan en de club weer in goede banen leiden.
  EN WEL IEMAND UIT ZWOLLE !!!!


  Maak melding

 7. Mooie club met historie. Moeten gewoon paar knapen opstaan. Vele handen maken licht werk. Zogenaamde boysmannen die zichzelf zo noemen omdat ze er een tijdje gespeeld hebben koop je niks voor.


  Maak melding

 8. Ik hoop echt dat er op dit moment een aantal mensen nadenken en de 30 ste gaan opstaan, om de Boys naar het 1e 100-jarig bestaan te leiden. Een club met zo’n historie en potentie, mag natuurlijk nooit verloren gaan.


  Maak melding

 9. Ben benieuwd of weblogzwolle ook een bericht plaatst als ze er wel uitkomen de 30e. Ik vertrouw op een goede afloop, zoals hier te zien dragen veel mensen, ook van andere clubs, de boys een warm hart toe!!


  Maak melding

 10. Schande als al die “echte Boys-mannen” hun cluppie naar de kloten laten gaan.
  kom met je luie kont van de bank en voeg de daad bij het woord.:(


  Maak melding

 11. Ach en als de Boys mensen niet meer willen, is er toch wel een andere mooie Zwolse voetbalvereniging, die hier zijn kunsten wil vertonen. Of ander gaan de velden maar naar de buur vereniging. Graag of helemaal niet. Ben benieuwd of er die maandag mensen met een groen/wit hart op staan. En anders over en uit.


  Maak melding

Reageer