Zwolse loopt 30 mille bij elkaar voor kansarmen

Zwolle – Met meer dan 1000 wandelkilometers in de benen heeft Ann Heerink uit Westenholte het voor elkaar. Ze heeft samen met twee vriendinnen 30.000 euro bij elkaar gelopen voor kansarme kinderen in India. Ze zijn zelf naar India afgereisd om het geldbedrag te overhandigen. "Het is fantastisch om te zien hoe blij ze daar mee zijn," zegt Ann bij terugkomst.

img_0202.jpg 

Om het geld bij elkaar te brengen hebben de drie vriendinnen 2 jaar terug de bekende bedevaartsroute naar Santiago de Compostella gelopen. Ze haalden toen 22 duizend euro op door maar liefst 800km te wandelen. Een jaar later hebben ze nog eens 8000 euro opgehaald door de Nijmeegse Vierdaagse uit te lopen. En nu was het dan tijd om het geld zelf naar Kottayam te brengen. Naar de school in het zuiden van India. Met het bedrag kunnen 50 kinderen 10 jaar lang naar school en krijgen ze elke dag een warme maaltijd. Ook wordt er met het geld een schoolgebouw bijgebouwd.

img_0175.jpg

img_0148.jpg 

Ann Heerink (63): “We hebben er hard voor gewerkt om het geld bijelkaar te brengen, maar we hebben het eigenlijk met zoveel meer mensen gedaan. Overal waar we kwamen was jong en oud bereid om ons te steunen met een donatie. Heel bijzonder.” Dankzij de steun van het Pastor Thomasfonds kunnen kinderen van arme ouders toch naar de basisschool. De kinderen krijgen onder meer een schoolkostuum en een schooltas, schrijfgerei, schriften en tijdens de lunchpauze te eten.

“Pas als je er zelf bent geweest, zie je pas hoe hard het geld daar nodig is,” zegt Ann, die inmiddels terug is. “Ik heb bijna nergens kinderen zo blij gezien. Het is ook echt prachtig als je met behulp van iets simpels als een potlood een rekensom kan oplossen.”

Pastor Thomas kwam in 2001 naar Nederland. Vanuit het Bisdom Utrecht werd hij in het parochieverband N.O. Salland aangesteld als Pastoor van 11 parochies (Emmanuel Parochie), zijn standplaats was Dalfsen.

Pastor Thomas bleef tot juni 2008 in ons land, daarna keerde hij terug naar India. Het idee is toen ontstaan om vanuit Nederland kinderen in India te helpen. Wilt u het fonds steunen? Het rekeningnummer van de Pastor Thomas Stichting: Rabobank Vaart en Vechtstreek 1386.41.242. Het fonds is goedgekeurd als ANBI door de belastingdienst.

Meer informatie op www.pastorthomasfonds.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. het wordt al bijna tijd dat we geld bij elkaar lopen voor de kansarmen in ons eigen land.Hier komen ook steeds meer ouderen op de rand van de afgrond te zitten.Als ik kijk hoe het in India de bevolking groeit wordt het tijd dat daar een beperking op wordt gelegd.Ondanks dat er vol al die mensen geen mogelijkheden zijn blijf de bevolkingsgroei toenemen.Vind het erg voor de mensen maar kan de staat India ook niet eens zelf wat voor de kansarmen doen.


    Maak melding

Reageer