Opening Gezondheidsplein deBolleBieste

Zwolle – Op donderdagmiddag was de officiële opening van het nieuwe Gezondheidsplein deBolleBieste op Rembrandtlaan 10. Wijkwethouder Nelleke Vedelaar verrichtte ter plaatse de opening van het gezondheidscentrum, een mooie aanvulling in Holtenbroek en Diezerpoort.

 

19-06-2014_opening_bollebieste_zorgplein-nelleke_vedelaar_06.jpg

 

Huisarts Edy de Jong en apotheker Victor Lawant zijn de initiatiefnemers. Huisarts de Jong: “De huisartsen zaten al opRembrandtlaan 4. Na een paar jaar was er grote behoefte aan een ruimere locatie. Toen is het idee ontstaan om alle zorgverleners op één adres te gaan huisvesten, waarbij het voormalig wijkcentrum Boertien de geschikte locatie is geworden. Apotheker Victor Lawant: “Onze naam staat voor verbondenheid met de wijk de Bolle Bieste/Diezerpoort. Wij willen een toegankelijk plein in de wijk zijn, waar patiënten en buurtbewoners zich snel thuis voelen, omdat onze zorg dichtbij en persoonlijk is. Een plek waar één zorgteam de bewoners goed kent en samenwerkt om de wijk gezond te maken en te houden. Het scheelt patiënten een hoop tijd en moeite als alle zorg op één adres zit en samenwerkt. Zij hoeven nu maar eenmaal hun verhaal te doen en niet naar verschillende adressen om zorgspecialisten te bezoeken.”

 

 19-06-2014_opening_bollebieste_zorgplein-nelleke_vedelaar_04.jpg

 

19-06-2014_opening_bollebieste_zorgplein-nelleke_vedelaar_01.jpg 

 

19-06-2014_opening_bollebieste_zorgplein-nelleke_vedelaar_05.jpg  

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

 

Op het Gezondheidsplein zijn momenteel gevestigd deBolleBieste Huisartsen, Apotheek, Fysiotherapie Holtenbroek en Buurtzorg. Ook gaat deBolleBieste onderdak bieden aan maatschappelijk werk, logopedie, sociaal psychologen, culturele psychiatrie, diëtisten en verslavingsdeskundigen.

 

19-06-2014_opening_bollebieste_zorgplein-nelleke_vedelaar_02.jpg 

 

Over enkele weken gaat de website van Gezondheidsplein deBolleBieste live (www.debollebieste.com) met elk seizoen “De Gezonde Kalender”. Huisarts de Jong: ”Daar vinden patiënten alle gezonde gebeurtenissen in onze wijk en onze tips en nieuws over gezond leven en gemakkelijk bewegen. Wie mee wil doen, plakt De Gezonde Kalender op de koelkast. We doen dit om onze patiënten te helpen een gezonde leefstijl op een leuke manier en samen met wijkgenoten vol te houden. Kijk dus regelmatig even op De Gezonde Kalender voor een activiteit waaraan u deel kunt nemen.”

 

De Jong: ”Daarnaast bieden wij onze nieuwe patiënten “Het Gezonde Gesprek”. In een 10 minuten gesprek met de huisarts kijken we samen naar de mogelijkheden om gezonder te leven.”

Artikel delen:

Reageer