CDA-Zwolle ‘makelaar’ van Krasse Knarrenhof

Zwolle – Komt het er wel of komt het er niet, de Krasse Knarrenhof in Zwolle? Als het aan het lokale CDA ligt, wel zeker. Maar belangrijker is het volgens de partij om eerst duidelijkheid te geven aan de initiatiefnemers van dit bijzonder woonproject. Met de locatie Aa-bad als prima bouwkavel. Het College van B&W moet het fundament voor een besluit leggen, vindt Martijn van der Veen van het CDA.


De Krasse Knarrenhof is een initiatief dat oorspronkelijk tot doel had een woonproject te realiseren voor en door senioren. Inmiddels is het uitgebouwd naar een idee dat alle betrokkenen permanent omzien naar elkaar. "Een vorm van een gegarandeerde solidaire samenleving", aldus Martijn van der Veen. "Een gedachte waar wij veel sympathie voor hebben. In ons verkiezingsprogramma hebben wij ook gesteld dat de gemeente dergelijke initiatieven moet faciliteren door procedures te bekorten, hulp te bieden bij overleg met woningbouwcorporaties en belemmerende regelgeving te vereenvoudigen. En dat gebeurt helaas niet."

"Wanneer staat het Krasse Knarrenhof?"

De zoekrichting voor een geschikte plek verschoof van Stadshagen naar Aa-landen. Daar biedt het voormalige Aa-bad een prima locatie. Het CDA ziet dat ook als prima optie, zowel qua betaalbaarheid voor de bewoners als vanwege het feit dat er geen andere plannen met het terrein zijn. Belangrijk vindt de partij vooral dat de politiek dergelijke burgerinitiatieven moet stimuleren, vooral in de hedendaagse participatiesamenleving. En dat mist Van der Veen, die daarom de wethouder oproept om snel een helder fundament met stevig randvoorwaarden neer te zetten. Met als hamvraag: Wanneer kunnen Zwollenaren over een eigen Krasse Knarrenhof beschikken?

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Fijn dat er nu eindelijk een partij is die doet wat andere partijen roepen burger initiatief serieus nemen als het gaat om ouderenzorg en serieus omgaan met je medemens.


    Maak melding

Reageer