Starbucks naar Zwolle

Zwolle – Starbucks komt naar Zwolle! Het heeft even geduurd, maar naar verwachting einde zomer 2014 opent het filiaal van de Amerikaanse koffieketen Starbucks de deuren in Zwolle. Barista Starbucks Coffee wordt op NS Zwolle onderdeel van het NS Stations Retailbedrijf. 

starbuckszwolle.jpg 

Starbucks begon pas in 2007 in ons land, voorzichtig met één filiaal op luchthaven Schiphol. Nu zijn er meer in Nederland. Al in 2002 beloofde Starbucks naar Nederland te komen, dat werd vijf jaar later. Als gevolg van onder andere de economische crisis stokte de uitbreiding van de keten daarna. Schiphol In 2007 kwam de eerste vestiging op Schiphol, in hetzelfde jaar kwamen er daar nog twee filialen van de keten bij. Vervolgens was het de beurt aan de stations van Amsterdam, Utrecht en Leiden. Nu dus op het NS station van Zwolle!

NS Stations Retailbedrijf exploiteert al meer dan 30 jaar diverse retail- en horecaformules op NS stations. Het retailbedrijf richt zich op zijn klanten; de reizigers. De winkels geven het station een gevoel van veiligheid en comfort, gemak en zekerheid in een hectische omgeving, maar brengen ook sfeer en vermaak.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Waarschijnlijke locatie oude keuken zaak denk ik. Vroeg me namelijk al af waarom daar een koffie en thee schenkerij vergunning was aangevraagd.


  Maak melding

 2. Bericht door robert,

  Jammer, discussie gesloten door dit bericht. Dan maar naar Apeldoorn of Utrecht. In Zwolle komt geen KFC.
  Maar geen kleffe Mac voor mij meer.


  Maak melding

 3. Starbucks, ????? Wij hebben toch “Algra Mocca d’Or” Welke in veel (Zwolse) horeca bedrijven wordt geschonken.
  Ben zelf barista, maar Starbucks, gewoon een concept. Geen absolute top coffee’s.


  Maak melding

 4. Geen enkel monsterbedrijf is helemaal in orde, maar Starbucks heeft wel redelijk ethisch inkoopbeleid, goede werkomstandigheden, aandacht voor duurzaamheid. Dat kun je van die andere Amerikaanse onzinbedrijven niet zeggen. Name and Shame: Donalds, KFC, Burgerking. (Je betaalt je blauw aan met antibiotica en groeihormonen volgespoten vlees.)


  Maak melding

 5. @remko klopt. En toch gaan mensen erheen. Waarom? Omdat hun kinderen door ‘leuke’ reclame worden beïnvloed. Overigens betaal je als klant zelf voor al die marketing, minimaal een euro per persoon. Kan je beter naar de snackbar op de hoek! Ook niet heel gezond, maar voor ouders wel een verstandigere keuze!


  Maak melding

 6. Jippie, het belastingontduikende Starfucks komt naar Zwolle! Dat betekent minder langere rijen bij de HEMA of Julia’s, waar ik het liefst mijn koffie haal.


  Maak melding

Reageer