Afsluiting N758 Zwolle-Nieuwleusen

Zwolle – De provincie Overijssel gaat het fietspad langs de provinciale weg N758 Zwolle–Nieuwleusen van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Daarnaast worden de middengeleiders nabij de spoorwegovergang, lijn Zwolle–Meppel, op het fietspad van de N758 vervangen.

n758.jpeg 

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de provinciale weg in fasen afgesloten van maandag 30 juni tot en met vrijdag 18 juli. In de onderstaande drie fasen wordt tevens aan de zijkant van de hoofdrijbaan gewerkt. De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van grasbetonstenen (bermverharding) op diverse locaties van de hoofdrijbaan.

Door het onderhoud aan het fietspad wordt het fietsverkeer in fase 1 omgeleid via een rijstrook van de hoofdrijbaan. Hierdoor is het noodzakelijk dat het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 

Afsluiting : maandag 30 juni tot en met maandag 7 juli 

Wegvak : provinciale weg N758, tussen de gemeentegrens Zwolle (nabij rotonde met Steinfurtstraat en Ravensburgstraat) en de Koedijk

Omleiding : het autoverkeer wordt omgeleid via Jagtlusterallee, N377, A28, N340 en Nieuwleusenerdijk

 

Omleiding brom-/fietsverkeer  

 

Fase 1

Afsluiting : maandag 30 juni tot en met zaterdag 5 juli 00.00 uur

Wegvak : brom-/fietspad langs de provinciale weg N758, tussen de gemeentegrens Zwolle (nabij rotonde met Steinfurtstraat en Ravensburgstraat) en de Koedijk

Omleiding : de fietsers en busdienst en hulpdiensten worden geleid via een rijstrook van de hoofdrijbaan

                 Op het omleidingskaartje brom-/fietsverkeer aangegeven als rode arcering.

Fase 2

Afsluiting : maandag 30 juni tot en met vrijdag 18 juli 

Wegvak : brom-/fietspad langs de provinciale weg N758, werkvak Koedijk – gemeente grens Nieuwleusen/Westeinde,

Omleiding : de omleiding van het fietsverkeer is via de gemeentelijke wegen: Koedijk, Stadshoek, Staphorsterweg, Ruitenveen, Westerveen en Burgemeester Backxlaan. 

Op het omleidingskaartje brom-/fietsverkeer aangegeven als groene arcering.

Fase 3 

Afsluiting : zaterdag 5 juli 00.00 uur tot en met maandag 7 juli 05.00 uur

Wegvak : provinciale weg N758, bij de spoorwegovergang lijn Zwolle-Meppel.

Omleiding : de fietsers worden omgeleid zoals aangegeven op het omleidingskaartje brom-/fietsverkeer met een blauwe markering

Samenwerking : De werkzaamheden aan het fietspad nabij het spoor worden in samenwerking met Prorail uitgevoerd. Prorail voert in het weekend 5 en 6 juli werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang lijn Zwolle-Meppel. Gedurende deze werkzaamheden zijn de hoofdrijbaan en het fietspad geheel afgesloten.

 

 

Bereikbaarheid tijdens de afsluitingen

In fase 1 behouden het openbaar vervoer en de hulpdiensten met enige hinder doorgang. Het doorgaand autoverkeer en het brom-/fietsverkeer wordt in deze fase omgeleid, aanwonenden blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan kan plaatselijk enige hinder ontstaan. 

De wegomleidingen worden met borden aangegeven en zijn te vinden op de websites www.bereikbaar.overijssel.nl en www.overijssel.nl/N758GO.

Artikel delen:

Reageer