Al doende integreren op Sportpark Marslanden

Zwolle – Integreren is niet alleen de taal leren, maar deze ook gebruiken in de praktijk en deelnemen aan de samenleving. Daarom zijn Sportpark Marslanden, Landstede en de gemeente Zwolle het project Duale Educatie gestart, voor deelnemers aan de cursus NT1: Nederlands als eerste taal en NT2: Nederlands als tweede taal.

Vijftien Landstede-cursisten zetten zich elke week op woensdagochtend op allerlei manieren in op Sportpark Marslanden. Doel: de Nederlandse taal oefenen in de praktijk en werkervaring opdoen. Vijftien deelnemers aan de Landstede cursus NT2 zijn op onlangs gestart met het project Duale Educatie. De bedoeling is dat mensen met een taalachterstand,  zowel autochtonen als allochtonen, buiten hun taallessen om bezig zijn met Nederlands en werkervaring opdoen in de praktijk. Het is een doeltreffende en leerzame manier om toe te werken naar werk en ondertussen te participeren en integreren in de Nederlandse samenleving. Het project duurt in ieder geval tot het einde van het kalenderjaar.

De eerste weken bestaat uit kennismaken met elkaar en het sportpark verkennen. Dit vindt elke woensdag van 10 tot 12 uur plaats op Sportpark Marslanden. Na de zomerstop worden de uren uitgebreid en gaat iedereen meerdere dagdelen per week allerlei werkzaamheden uitvoeren op het sportpark. Zo kan de combinatie taal en werk geoefend worden. Het betreft daar waar mogelijk maatwerk: alle deelnemers worden naar leerzame en bij hen passende werkzaamheden geleid. Dat kan in een groepje of individueel, afhankelijk van de interesse. Een leuk neveneffect van het project is dat de deelnemers tijdens hun werk in aanraking komen met allerlei sporten en op een aantrekkelijke manier gebruik kunnen maken van de mogelijkheden op het sportpark Marslanden. Duale Educatie is een project van Sportpark Marslanden, Landstede en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer