Cycloon winnaar Wezo Waardevol Award

Zwolle – Vrijdag is voor de eerste keer de Wezo Waardevol Award uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het Wezo Zomer Symposium. De jury onder leiding van de Zwolse wethouder van Economie, René de Heer, selecteerde uit de genomineerde werkgevers Cycloon als winnaar. Dit bedrijf heeft naar het oordeel van de jury het meest verdienstelijk geïnvesteerd in duurzame arbeid voor mensen met een arbeidsbeperking. 

img_4772.jpg

De Wezo Waardevol Award is een initiatief van Stichting ‘Iedereen Doet Mee!’. Dit fonds financiert de plaatsing van mensen met een arbeidshandicap bij maatschappelijke werkgevers als kringloopwinkels, welzijnsstichtingen, zorgboerderijen. De award is uitgereikt door juryvoorzitter René de Heer. Het derde Wezo Zomer Symposium dat jaarlijks rondom midzomerdag wordt georganiseerd, had als thema “Pret met de Quotumwet”. De Quotumwet is de stok achter de deur om werkgevers die geen arbeidsgehandicapten in hun organisatie opnemen alsnog daartoe te dwingen. Deelnemers aan het symposium, ondernemers uit de regio Zwolle, vroegen zich sterk af of zij straks bij de start van de Participatiewet per 1 januari 2015 zo’n Quotumregeling nodig hebben.

Cycloon Post & Fietskoeriers laat zien, ook zonder wettelijke plicht, succesvol te zijn met de inzet van mensen met een arbeidsbeperking. Met dit symposium en de uitreiking van de Wezo Waardevol Award nodigt Wezo werkgevers in de regio uit om samen te investeren in arbeidsparticipatie van inwoners uit de regio Zwolle met een handicap.

Artikel delen:

Reageer