ZomerStemmen in Doepark Nooterhof

Zwplle – Op zowat de langste dag van het jaar, als de natuur op zijn mooist is en de temperaturen ’s avonds aangenaam zijn, vond in het populaire Doepark Nooterhof het Akoestival ZomerStemmen plaats. 
 
 zomerstemmen-8.jpg 
Fokko
 
Vrijdagavond konden bezoekers luisteren en genieten van akoestische muziek, prachtige verhalen en sfeervolle gedichten. Dit alles in een huiselijke en intieme sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp, zittend op een bank uit de kringloopwinkel. Zeven bekende en minder bekende singer-songwriters zongen in deze sfeervolle omgeving hun eigen liedjes, verhalenvertellers vertelden eigen verhalen en een dichter las voor uit eigen werk. Er waren artiesten als Fokko, Merel, Juliëtte en Small Talk. Verhalen werden verteld door Vertelcollectief Pluimage, gedichten door Jelle de Boer en aan het einde van de avond traden Aïrto, Chayah en de bekende zanger Bertolf op. Akoestival ZomerStemmen werd georganiseerd door studenten van Landstede werkzaam in Productiepark Nooterhof.
 
zomerstemmen-4.jpg 
Marion
 
zomerstemmen-12.jpg 
 
zomerstemmen-16.jpg 
Julliëtte
 
  Via Lees verder meer foto’s…

Studenten organiseren festival
In het kader van hun opleiding hadden zij de opdracht gekregen om een festival te organiseren dat past binnen de entourage van het Doepark. Zij hebben onder andere de selectie van de artiesten gedaan en de vormgeving en inrichting van het podium. Daarbij werden zij begeleid door medewerkers van Doepark Nooterhof, Hedon en Buro Ruis. Laatstgenoemde twee verzorgden ook een deel van de promotie en de kaartverkoop. Het draaiboek voor de avond zelf was door studenten opgesteld. Al met al een bijzonder leerzame ervaring.
 
zomerstemmen-1.jpg
 
zomerstemmen-3.jpg 
 
zomerstemmen-2.jpg
 
zomerstemmen-5.jpg
 
zomerstemmen-6.jpg
 
zomerstemmen-7.jpg
Fokko
 
zomerstemmen-9.jpg
 
zomerstemmen-10.jpg 
 
zomerstemmen-13.jpg
 
zomerstemmen-14.jpg
Jelle
 
zomerstemmen-15.jpg
 
zomerstemmen-18.jpg 
Julliëtte
 
zomerstemmen-17.jpg 
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik ben net terug en het was erg leuk. Sowieso valt er een hoop interessants in Zwolle te zien en te beleven in Zwolle. Top! 😀


  Maak melding

 2. Het was zeker leuk, jammer dat er zo weinig publiek was en vooral jammer dat die mensen het dan toch nodig vinden om tijdens de muziek hun hele werkweek met elkaar door te gaan nemen op luide toon…grrrr>:(


  Maak melding

 3. Het was inderdaad een beetje rustig. Door de pittige entree misschien? Verder genoten van de talenten, en met name Chayah!


  Maak melding

 4. Pittige entree?? 9 euro voor 8 muzikanten en een dichter en een aantal verhalenvertellers….oke, ik vond de entree dus echt niet hoog maar ik ben misschien andere prijzen gewend. Vond de aankleding erg leuk gedaan maar dat moest natuurlijk ook aangeschaft worden, geluid inhuren, tenten inhuren, extra toiletten inhuren…dat kan dus allemaal bij lange na niet uit.


  Maak melding

 5. Ik probeerde een verklaring te zoeken. Meestal zijn de activiteiten bij de Nooterhof gratis, dan kan een entree een drempel zijn. Maar laat duidelijk zijn dat ik het heel leuk vond.


  Maak melding

 6. Geen idee wat de reden was van de lage opkomst, maar 9 euro voor een avondvullend programma met alleen maar talenten in een hartstikke mooie setting, dat is zeker niet duur. Mijn vrouw en ik hebben met volle teugen van dit heerlijke festival genoten en komen volgend jaar zeker weer. Dan overigens met vrienden en familie, want dit is echt leuk voor iedereen. Ben het wel met Mobo eens dat het op sommige momenten behoorlijk irritant was dat mensen hard met elkaar aan het praten waren tijdens de optredens. Was dan lekker even apart op het centrale terras gaan zitten. Hoe dan ook echt een topavond gehad.


  Maak melding

Reageer