Zwolle verbindt voor armoedevrije samenleving

Zwolle – Op vrijdag 27 juni 2014 vindt opnieuw de Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij plaats. Van 09.00 tot 13.00 uur zijn geïnteresseerden van harte uitgenodigd op het Stadhuis, Grote Kerkplein 1 om mee te praten, medestanders te ontmoeten en verbinding te zoeken.

In Zwolle verbindt een groot aantal organisaties zich met het armoedepact Zwolle Armoedevrij! aan de uitdaging om armoedevrij samen te leven. In de afgelopen vijf jaren zijn we gegroeid tot ruim 50 organisaties die alle vanuit hun eigen achtergrond een bijdrage leveren aan het verminderen van armoede in Zwolle. Om het pact levend te houden wordt 2 keer per jaar een Stadsdialoog georganiseerd. Tijdens de dialogen verbinden en delen professionals en ervaringsdeskundigen de opbrengsten met elkaar.

Organisaties en particulieren in Zwolle, die een bijdrage willen leveren aan het terugdringen van armoede en sociale uitsluiting, zijn van harte welkom. Gezien de grote belangstelling voor deze bijeenkomst vragen wij u om u vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen aan: e.boerhof@zwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heb vanochtend deze “Stadsdialoog” bezocht. Het was reuze gezellig. Maar echt inhoudelijk over het armoedevrij maken van de stad ging het niet. En ook het door direct betrokkenen gemaakte boekwerk in 2013 kwam met geen woord meer aan de orde. Wellicht omdat het ook dit jaar weer woord voor woord overgedrukt kon worden? Het hulpverleners- en vrijwilligersgehalte was naar mijn ervaring zeker 90% of nog hoger. Daarmee is de doelgroep zelf – mensen die gedwongen zijn in armoede te leven – niet echt (echt niet!) bereikt. Hoezo maken we samen de stad dan? En toen ik één van de betrokkenen, medewerkster van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, daarover telefonisch aansprak bombardeerde ze mij – NB als individuele deelnemer – als ‘lid van de organisatie’. Wat? Welke organisatie?? Geen idee waarover ze het had en trouwens ook geen idee meer wie ik nu op de organisatie kan aanspreken (aangezien ‘wij allen blijkbaar de organisatie waren’…)
    In november vindt er een zg. Lustrumbijeenkomst plaats van deze zelfde organisatie. Om te vieren dat Zwolle nog lang niet armoedevrij is? Of om de voortgang te bespreken sinds de start van de “Stadsdialoog”.
    Ik vind het zo ontmoedigend allemaal…het gaat zo volstrekt voorbij aan de mensen zelf en al die beleidsmakers denken geloof ik echt dat het allemaal prachtig in elkaar steekt. Het lijkt telkens weer vechten tegen de bierkaai om door die betonnen muren heen te breken.    Maak melding

Reageer