RTL Zomerfestival viert feest in Zwolle

Zwolle – In Zwolle wordt zaterdag de start van de zomer gevierd met het vernieuwde ‘RTL Zomerfestival’ in Park de Wezenlanden te Zwolle. Het is de derde keer op rij dat het festival Zwolle aandoet na edities ‘RTL viert de zomer’.

rtl_viert_zomer_14-97.jpg  

Ook dit jaar is er een sterke line-up van artiesten. Zaterdagmiddag waren Alain Clark en Miss Montreal op het hoofdpodium te bewonderen. Duizenden bezoekers uit heel Nederland deden dat deze dag. Zaterdagavond treden de beklende artiesten Nick & Simon en Ali B op. Zij brengen hun zomerse klanken ten gehore op de mainstage. Nieuw dit jaar is dat bezoekers zich naast de goede muziek ook volledig kunnen onderdompelen in de wereld van RTL, want in de ‘Zomertuin’ ontmoet men de sterren van RTL in zomerse sferen. Park de Wezenlanden in Zwolle werd speciaal voor deze zomerse gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein.  Niemand minder dan Guus Meeuwis sluit het zomerse festival op spectaculaire wijze af.

zomerfeest-1.jpg

rtl_viert_zomer_14-294.jpg 

 zomerfeest-13.jpg

  Via Lees verder meer foto’s…

rtl_viert_zomer_14-9.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-19.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-28.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-53.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-109.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-143.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-206.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-228.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-289.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-342.jpg 
 
rtl_viert_zomer_14-352.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-410.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-424.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-426.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-437.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-450.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-478.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-518.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-565.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-574.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-577.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-593.jpg
 
rtl_viert_zomer_14-602.jpg 
 
De eerste gasten uit Genemuiden zaten er 10.30 uur al: 
 
rtl.jpg 
 
zomerfeest-2.jpg
 
zomerfeest-3.jpg
 
zomerfeest-4.jpg
 
zomerfeest-5.jpg
 
zomerfeest-6.jpg
 
zomerfeest-7.jpg
 
zomerfeest-8.jpg
 
zomerfeest-15.jpg 
 
zomerfeest-16.jpg
 
zomerfeest-9.jpg
 
zomerfeest-10.jpg
 
zomerfeest-11.jpg
 
zomerfeest-12.jpg
 
zomerfeest-14.jpg 
 
zomerfeest-17.jpg
 
zomerfeest-18.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 38
 1. Bah wat een herrie van die Nederlandse B artiesten… >:( Ik heb niet normaal op het balkon kunnen zitten zonder er bijna af geschreeuwd te worden. Bij het “kedenk kedenk” van Guus sprongen de koffiekopjes bijna uit de kast in Holtenbroek.


  Maak melding

 2. Blij dat we geen kaartjes kochten, geen zomerzonweer, en die muziek, de polonaise zegt al genoeg op de foto’s brr…nee, dan een trance feestje!


  Maak melding

 3. Zoveel herriefeesten per jaar, dat kan alleen in Zwolle.
  De rest van Nederland zou dat namelijk niet pikken!

  koekie snap niet dat je daar nog kunt wonen.
  Als het kan zou ik proberen te verhuizen. Echt.


  Maak melding

 4. Belachelijke decibellen weer, een hel worden de zomers zo voor duizenden omliggende bewoners, echt belachelijk. Tevens niet te geloven dat dit kan naast een zorginstelling waar patienten worden gestoord in hun rust.


  Maak melding

 5. Goh wat typisch dat altijd alle zwollenaren zo dom reageren als er wat word georganiseerd .
  Blijkbaar kunnen ze nog niet wennen aan het vernieuwde beleid van de gemeente en zitten ze nog met ze alle scheinheilig op zondag in de kerk .

  Toon eens respect voor mensen die het naar hun zin hebben en niet zo zeuren zoals jullie zwollenaren want daar staan jullie duidelijk om bekend in de rest van nl .

  Ben blij dat er zoveel mensen plezier beleven in onze stad en dat ik mezelf kan wezen zonder schijnheilig te hoeven doen


  Maak melding

 6. de wind verdeeld het lawaai heerlijk over de wijken van de stad
  de laatste 2x met trance en house alles gehoord
  nu lekker rustig
  negeer het geluid dan heb je er minder last van, de buren hebben de muziek toch ook wel eens wat harder en dat zal ook niet altijd je smaak zijn  Maak melding

 7. Zo Rudolfs, respect tonen. Jij weet duidelijk niet wat dat is als je mensen schijnheilig noemt en zo reageert. Het geloof heeft er niets mee te maken. Bijzonder dat dit er weer bij gehaald wordt.


  Maak melding

 8. Zegt al genoeg toen ee gevraagt werd wie er uit zwolle kwam staken wel 3 mensen hun hand op! Was echt een top feest volgendjaar weer!!


  Maak melding

 9. Er was ook iemand die plaatste dat dit niet kon omdat het naast een zorginstelling werd gehouden, mijn vraag is:”Welke zorginstelling?” want het ziekenhuis is leeg en het verpleegtehuis er naast is ook leeg.

  Ik ben er ook geweest en het was een TOP feest, sfeer goed, weer was prima. En de artiesten .. geweldig .. niks B artiesten zoals gesuggereerd werd door iemand. En die er dan zogenaamd last van hadden, ga ergens anders wonen want het is een festival terrein. Niet zeuren …

  Op naar RTL viert de zomer 2015.:)


  Maak melding

 10. Woon er ook vlak bij,hoor het ook wel maar absoluut niet hinderlijk.
  Fijn toch dat zoveel mensen Zwolle weten te vinden en een leuke dag hebben?

  Volgend jaar weer?


  Maak melding

 11. Weer een hoog gehalte van “ik heb er geen last van, dus een ander hoeft er ook geen last van te hebben”-reacties. Enige empathie of op z’n minst begrip voor degenen die er wel last van hebben is weer ver te zoeken. Ik kan me best voorstellen dat je er niet blij van wordt als je vrije weekend om de haverklap door urenlang lawaai wordt verpest door alweer het zoveelste evenement.


  Maak melding

 12. Volgend jaar Slayer, Metallica en System of a Down, speciaal voor dat stelletje Zwolse zeikers hier. Get a life, wees blij dat er een festival georganiseerd wordt in je stad! Gebeurt er tenminste nog iets


  Maak melding

 13. @Deef Slayer zou zeker een verbetering zijn… Metallica en System of a Down niet zo. Dan liever de recht door zee rock van AC/DC.


  Maak melding

 14. Koekie je moet niet zo zeiken overal over is er eindelijk wat te doen in Zwolle hebben er altijd weer mensen commentaar ga gewoon een dagje weg als je er niet tegen kunt of je doet oordopjes in. Geweldig zo’n feest volgend jaar weer s.v.p.


  Maak melding

 15. Wat een mieperds zeg. Dit was me 1e keer ma niet de laaste keer op na volgend jaar:D:D en mensen er last van hebben ga toch lekker die dag stad uit ofzo. Gezeik altijd


  Maak melding

 16. Ben er niet geweest maar vond het bijna een Prive tuin concert! Heerlijk… Wanneer is er weer een feestje in de wezenlanden? En mensen die zeuren die beginnen als te zeuren op het moment dat de muziek net 5 min aanstaat.
  Alle feestjes daar worden goed optijd aan gegeven en het is nooit tot later dan 12 uur snachts.
  Snap best dat sommige mensen er van balen alleen ik persoonlijk vind dat heel egoïstisch want als je kijkt hoe veel mensen er wel lol van hebben, dat is toch mooi om te zien man.

  En je kan zeggen wat je wil maar altijd is alles goed geregeld daar!!!

  Puik Zwolle ga zo door!!!!

  Ps. De burgenmeester woont er ook pal naast dus die heeft er net zoveel last van als ieder ander en die klaagt toch ook niet!


  Maak melding

 17. Bericht door JanS, op 22 juni 2014 9:03
  Er was ook iemand die plaatste dat dit niet kon omdat het naast een zorginstelling werd gehouden, mijn vraag is:”Welke zorginstelling?” want het ziekenhuis is leeg en het verpleegtehuis er naast is ook leeg.

  Ik denk dat “De Molenhof” bedoeld werd.


  Maak melding

 18. Als er dan zo weinig Zwollenaren aanwezig zijn, waarom moet deze ellende dan hier elke keer gehouden worden.
  Er gaat onderhand geen zaterdagavond meer voorbij zonder lawaai tot in de kleine uurtjes. Is het niet aan de plas of in het park, dan wel de ene na de ander buur die dit nog eens in het klein in eigen tuin na moet doen.
  En diegenen die het hier elke keer over respect hebben, wanneer hebben de lawaaimakers en – liefhebbers een keer respect voor de nietliefhebbers of de mensen die op zaterdagavond op tijd hun bed in willen/moeten omdat ze de volgende dag moeten werken o.i.d. of de mensen die het harde geluid als vervelend ervaren?
  Het is niet een keertje per jaar, het is onderhand om de 2 weken.


  Maak melding

 19. Bericht door JanS, op 22 juni 2014 9:03

  Er was ook iemand die plaatste dat dit niet kon omdat het naast een zorginstelling werd gehouden, mijn vraag is:”Welke zorginstelling?” want het ziekenhuis is leeg en het verpleegtehuis er naast is ook leeg.

  Dimence ligt aan de overkant van de straat. Een instelling voor psychiatrische zorg maar ook mensen met een alcohol of drugsverslaving zitten daar in een open of gesloten afdeling.
  Ken je stad JanS…

  Gelukkig maakt het mij niet uit wat er optreed in de stad. Al is het André Rieu of Slayer elk feestje is een feetje en ik gun iedereen z’n plezier. Als zou het bij mij onder de flat worden gehouden dan zal ik mij er niet snel aan ergeren.

  Toch blijven het B artiesten bij RTL.


  Maak melding

 20. Leven en laten leven.
  Maar dat is best lastig voor mensen die niks beters te doen hebben dan alleen maar klagen op WLZ.
  Een groot gedeelte van de inwoners van Zwolle zou niet misstaan in dorpjes als Staphorst en Genemuiden.
  Al 10 x de politie gebeld ? Jankert..
  Ik woon er pal naast en met de deur dicht en de tv aan hoorde je er amper wat van.
  Klagen is misgunnen. Omdat jezelf ongelukkig bent moet iedereen dat dan maar zijn ? Was dan een dagje weg gegaan naar familie of vrienden. Maar dat is lastig als je geen vrienden hebt..


  Maak melding

 21. Ik denk ook dat er hier een boel reactie’s komen van mensen die claimen te klagen, maar dat helemaal niet doen. Puur om te zieken op een niet-dancefestival, want ze deden het ook bij ‘mijn’ dancefestival 🙂


  Maak melding

Reageer