Bouw Kraanbolwerk start eind 2014

Zwolle – Eind 2014 start AM Zwolle met de bouw van het appartementencomplex ‘De Stelling’ op het nieuwe Kraanbolwerk. Op dit moment zijn er vijftig procent handtekeningen en optanten, en er is zoveel vertrouwen dat de knoop is doorgehakt voor het bouwen van het complex.

21-06-2014_start_kraanbolwerk_04.jpg

AM Zwolle: "We verwachten dat het verrijzen van het appartementencomplex als een vliegwiel zal werken op de rest van de eerste fase en later de volgende bouwfases. Er was wat scepsis in de stad, het is belangrijk dat de mensen zien dat het echt gaat beginnen. Als de twijfelaars daardoor enthousiast worden beginnen we ook aan de rest van het Kraanbolwerk. Nadat de bodem is gesaneerd kan de bouw van De Stelling nog dit jaar beginnen, zodat de appartementen eind 2016 opgeleverd kunnen worden." Zaterdagmiddag werden geïnteresseerden geïnformeerd over de mogelijkheden die er in appartementencomplex "De Stelling" zijn om eigen woonwensen te realiseren. Tevens konden bezoekers op hoogte het uitzicht ervaren en ook vanaf het water de unieke plek bewonderen. De kersverse wethiouder Jan Brink was ook aanwezig bij ‘de start’ van de bouw.  

21-06-2014_start_kraanbolwerk_03.jpg 

destelling.jpg

21-06-2014_start_kraanbolwerk_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Het is nog even wennen voor onze nieuwe wethouder: “hoe ga ik elegant maar ook realistisch op de foto”. Hij houdt de schep vast alsof hij het voor het eerst doet.;D Hij had beter een voorbeeld kunnen nemen aan de dame die naast hem staat of wethouder De Heer om een paar tips vragen.;)


  Maak melding

 2. Boulevard is wegbezuinigd net als mooie architectuur en binnentuin.
  We gaan voor snel cashen op een prachtige locatie….. 😉


  Maak melding

 3. Toch bijzonder dat mensen de hoofdprijs gaan betalen om tegenover het rode torenplein te gaan wonen. Lekker veel geluidsoverlast voor veel geld.


  Maak melding

 4. @henk last

  Die mensen kopen een woning uit een boekje maar klagen straks met Koningsdag, bevrijdingsdag, kermis, stratenfestival, markt en bij mooi weer omdat er lawaai is… I.p.v. eerst de omgeving te bekijken en je aan te passen aan de stad.


  Maak melding

 5. AM (onderdeel van de BAM) laat de gemeente voor de kosten opdraaien van flopproject nieuwbouw Stadshagen en mag als beloning veel te dure appartementen op een mooie plek in de binnenstad bouwen.
  Daar hebben 1 of meer ambtenaren waarschijnlijk weer een dikke enveloppe in de binnenzak gestoken.


  Maak melding

 6. Als ze daar minder dan 2,5 ton hadden gevraagd, was ik heel verbaasd geweest, en zij heel dom. Die 295.000+ krijgen ze er makkelijk voor. Dit is gewoon een toplocatie. Als je minder wil neerleggen, krijg je niet de ruimte op deze locatie. Dan moet je dus voor achter in Zuid gaan bijvoorbeeld.


  Maak melding

 7. Je weet dat als je op zo’n A-locatie wil wonen je daarvoor de hoofdprijs moet betalen, niks mis mee.
  Ik hoop alleen dat de nieuwe bewoners er terdege bewust van zullen zijn dat ze niet in een Overijssels dorpje zijn komen wonen.


  Maak melding

Reageer