15.000 bezoekers voor RTL Zomerfestival

Zwolle – Het ‘RTL Zomerfestival’ was een groot succes zaterdag met ruim 15.000 festivalgangers in Zwolle. Alain Clark trapte het RTL Zomerfestival af op mainstage gevolgd door Roy Donders, Miss Montreal, DJ Ruud Feltkamp, Nick & Simon, Ali B en de Grote Improvisatie Show Singalong met Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Jamai Loman. Guus Meeuwis sloot de avond op spectaculaire wijze af.

 rtl_viert_zomer_14-856.jpg

In de ‘RTL Zomertuin’ werden alle activiteiten druk bezocht. Zo toog een groot deel van het publiek naar de Roy Donders’ modeshow in de RTL5 tuin en stond het rijen dik voor het fotomoment met de GTST-sterren. Tijdens de optredens van Julia van den Toorn, Ben Saunders, The I Luv Holland Band en ‘The Daddies’ op de RTL4 stage stonden de bezoekers uitbundig te swingen. Ook de Koning Voetbal Quiz in de RTL 7 area en de spelen in de Nationale Postcodeloterij truck werden fanatiek gespeeld. BBQ-liefhebbers konden bij Herman den Blijker hun hart ophalen.

 rtl_viert_zomer_14-753.jpg

rtl_viert_zomer_14-621.jpg

rtl_viert_zomer_14-851.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

De Burgemeester van Zwolle: “Feest in het park: het is altijd iets bijzonders. Het RTL Zomerfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle is al bijna een traditie, na deze derde editie. Uitstekende artiesten, een prima sfeer en het vooruitzicht van een mooie zomer. Als burgemeester van Zwolle weet ik natuurlijk dat onze stad een goed bereikbaar is voor dit soort aansprekende publieksevenementen. Ik vind het mooi om te zien en horen dat publiek en artiesten door de inzet van RTL ook steeds beter de weg naar gastvrij Zwolle weten te vinden. Top!”

rtl_viert_zomer_14-779.jpg

rtl_viert_zomer_14-611.jpg

rtl_viert_zomer_14-896.jpg

rtl_viert_zomer_14-633.jpg

 rtl_viert_zomer_14-869.jpg 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ja voor de zoveelste keer maar gelukkig voor ons stond de wind deze keer centrum-binnenstad afwaarts;pech dan voor zuid. Kan meevoelen!!
  De vorige keer-nog niet zo lang geleden..en meermalen harder door het extreme basgeweld (nee, niks te klagen, alles gewoon constant van 12 tot 12 boemerdeboem-dreun-dreun volgens de normen van gemeentelijke overlast, aldus een ambtenaar)-de vorige keer dus was centrum-binnenstad de pineut. Zo krijgt ieder stadsdeel en omliggende plaatsen een keer zijn deel al naargelang de windrichting als de gemeente maar heel veel festivals blijft aantrekken ..! Wie altijd de pineut zijn? De bewoners van de . (sorry, soort ambtelijk taalgebruik)
  Ja, feest in het park…altijd bijzonder..geluid!


  Maak melding

 2. een twijfelachtige vertoning. lawaai en waarlijk ongesschoolde mensen die ervan houden. hardcore feesten afbrranden is een publiek begrip! terwijl dit meer vragen oproept!


  Maak melding

 3. @datook

  Dit is een “sociaal verantwoord” festival waarbij er voor elk wat wils is en publiek verantwoord is. Maar dancefestivals zijn bij de Zwolse bevolking een doorn in het oog vanwege de muziek en de “kale drugsgebruikende alcoholistische jongeren” die naar takkeherrie luisteren…

  Mijn voorkeur gaat toch uit naar het dancefestival!


  Maak melding

 4. Vind het een lastig dilemma. Mijn eerste reactie is dat men niet moet zeuren. Je woont in een stad en dan heb je weleens “last” van een ander. Doet me een beetje denken aan mensen die naast Schiphol gaan wonen en dan klagen dat er vliegtuigen laag over vliegen.
  Mijn tweede reactie is dat et geluid volgens mij wel een tikkie zachter kan. Op menig festival dragen bezoekers tegenwoordig oordoppen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Vind ik een beetje dubbel.
  Ook hier op de foto met die twee kinderen hebben de ouders ervoor gekozen om oordoppen bij hun kroost in te doen, heel verstandig overigens!
  Geluidsniveau kan mijns inziens dus best een (flink) stuk naar beneden.  Maak melding

 5. Dat vind jij misschien, maar bij een buitenoptreden moet het hele veld het goed kunnen horen, dus alle details in de muziek. Dat betekend dat het vooraan wellicht te hard is.


  Maak melding

 6. Super dat de gemeente dit evenement toe staat. Een verrijking voor de stad. Goed georganiseerd en weinig tot geen overlast.
  Prima evenementenbeleid gemeente Zwolle TOP!  Maak melding

 7. Het was een superfestival en voor iedereen was er wat, dus voor een heel breed publiek geprogrammeerd. En dat merkte je aan de grote leeftijdsverschillen, van jonge kinderen tot 65+. Ze liepen er allemaal. De muziek was inderdaad soms wat erg hard, dus ik kan me de overlast van de omgeving ook goed voorstellen. Maar om dan te gaan lopen klagen bij de politie….. Je bent hierover vooraf geïnformeerd in de media, het was al in januari bekend. Gewoon even een avondje op familiebezoek gaan in een ander deel van de stad als je de herrie wilt ontvluchten. Misschien een idee voor de volgende keer?

  Overigens…. Ik heb zelf ook de hele dag met de inmiddels welbekende Pluggerz music oordoppen rondgelopen om een pieptoon in de oortjes na afloop te voorkomen. Maar dit soort festivals horen bij een grote stad en Park de Wezenlanden is nu eenmaal al jaren een evenementenlokatie. Het is goed voor de stad en haar imago. De bezoekers kwamen uit het hele land, tot Vlissingen en Den Helder aan toe, dus het zet de stad zeker ook op de kaart. En het feit dat RTL al voor de derde keer op rij voor Zwolle koos zegt genoeg.


  Maak melding

 8. jammer dat er altijd mensen zijn die last hebbe van de muziek woon ook in zuid maar heb er geen last van .Een beetje muziek is altijd leuk om te horen anders is het helemaal zo,n saaie boel  Maak melding

 9. Voor de duidelijkheid:
  Ik vind ook dat dit gewoon moet kunnen en dat het zeker goed is voor de stad!
  Een avondje “overlast” in het weekend kan toch geen probeleem zijn?  Maak melding

 10. Toch raar. voor een paar weken terug liep Weblog helemaal vol door “De oorverdovende dreunen” van de desbetreffende dancefeesten. Er werd opgeroepen voor een festival waar meer publiek heen kon, iets waar iedereen wat aan heeft. Dan komt RTL met zoiets en klaagt men weer. Zijn we er niet heen geweest?

  Ik denk dat het bij deze mensen ook nooit goed kan zijn. STEL André Rieu komt hier met zijn hele programma. Ook dat zal afbreuk vinden bij meerdere bewoners omwille het geluid wat dit produceert, los van het muziekgenre.

  Mijn vraag: Wanneer kan de gemeente het wel goed doen? Een Silent disco??? Mogelijk moet de gemeente de mensen die zo negatief reageren en klagen eens uit nodigen voor een gesprek en/of open discussie. Meenemen in het denkproces van wat wel en niet toe te laten op een feest. De voors en tegens gezamenlijk afwegen….

  Ik ben het overigens eens met de gedachtegang van Passant. Raar dat iedereen tegenwoordig met oordoppen loopt en dat er niets gedaan wordt aan de normen…. Dat niet efficiënt, het probleem uit de weg gaan ipv oplossen.
  Een ander idee… IPV die enorme rij boxen aan het podium hangen, deze verspreid over het veld, met een prima geluidsniveau, aanbrengen? Een geluidstechnicus niet laten kijken naar zijn meters, maar laten luisteren naar wat hij doet? vind hij het zelf te hard? Dan zelf besluiten iets gas terug te nemen.

  Als de gemeente de discussie aan wil gaan…. ik meld me aan! ideeën genoeg! ik hoop dat meer mensen dat doen… burgerparticipatie is niet voor niets het woord van 2013 geworden 😉


  Maak melding

Reageer