Odeon brengt theater naar de wijken

Zwolle – In de laatste week van de zomervakantie brengt Odeon De Spiegel theaters theater naar de wijk door middel van Theater Buitengewoon. 

Tussen 8 en 15 augustus vinden in vijf wijken buitengewone theatermiddagen plaats waarbij kinderen in hun eigen wijk kunnen kennismaken met een zinderende voorstelling van Theater Young Ones: Greetje en Jeroen spelen… Alice in Wonderland. Op deze middagen kunnen kinderen en hun familie kijken naar een voorstelling waarna ze zelf en zonder ouders aan de slag gaan met echte acteurs. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn van harte welkom om in hun wijk mee op avontuur te gaan!

Op donderdag 3 juli vindt er in het kader van Theater Buitengewoon een uniek backstage bezoek plaats in het gebouw van Theater Young Ones op de Bisschop Hillebrandlaan 32 te Zwolle. Tijdens het backstage bezoek krijgen geïnteresseerden stukken uit de voorstelling ‘Greetje en Jeroen spelen.. Alice in Wonderland’ te zien en ontmoeten ze de theatermakers. Een manier om meer inzicht en gevoel bij de bijzonderheid van dit project te creëren. Daarnaast is het voor theaters een leuke kans om mensen een kijkje in de keuken te geven en alvast voorpret te beleven voor wat komen gaat. Ook worden er tijdens deze middag vrijkaarten uitgereikt voor het bijwonen van deze voorstelling bij De Parade in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Het backstage bezoek vindt plaats van 13.30 – 15 uur.

Projectleider Daphne Brouwer hoopt dat er ook dit jaar weer veel mensen naar het evenement in hun wijk komen. Brouwer: ‘Daarom is zo’n backstage bezoek van enorm belang, we kunnen sleutelfiguren uit de wijk ontmoeten, ze enthousiasmeren en ze tips geven om hun eigen wijk te mobiliseren voor Theater Buitengewoon. Het gaat er uiteindelijk om dat de kinderen een leuke theatermiddag hebben, waarbij ze ook nog eens een unieke ervaring hebben opgedaan.’ Opgave voor dit unieke backstage bezoek bij Theater Young Ones kan telefonisch via het bespreekbureau van Theater De Spiegel en is geheel gratis. Ook is het mogelijk kaarten te bestellen via de website u betaalt dan echter wel reserveringskosten. Voor meer informatie over Theater Buitengewoon gaat u naar www.odeondespiegel.nl of bel: 038-4288 288

Artikel delen:

Reageer