Grieks voor ouders Celeanum een succes

Zwolle – Voor een flink aantal ouders van leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle kent het Griekse schrift geen geheimen meer. Onlangs slaagden namelijk bijna veertig ouders voor de cursus Klassiek Grieks voor beginners.

grieks_voor_ouders_celeanum.jpg
Foto: Han Hollander

Een van de deelnemers: “Ik vond de cursus heel erg leuk. Mijn kennis van het Grieks bleek ook heel handig ook in de toetsweek. Ik kon nu mijn dochter helpen met Griekse woordjes!” Afgelopen maanden organiseerde het Gymnasium Celeanum een cursus Klassiek Grieks. Het idee ontstond na verscheidene opmerkingen tijdens ouderavonden. Ouders wilden graag hun kinderen kunnen helpen met Grieks, maar dat is lastig wanneer je het Griekse schrift niet kunt lezen.

De cursus ging in op het Griekse alfabet en de basisgrammatica. Daarnaast vertelden de docenten vooral ook veel verhalen uit de Griekse oudheid, zoals verhalen over Heracles en Odysseus of over de tragedie Medea. Verhalen die na ruim 2500 jaar nog altijd zeer de moeite waard zijn om naar te luisteren. Ook de docenten waren enthousiast: “Zo’n cursus geeft veel energie. De ouders hingen aan onze lippen, fantastisch! Leuk ook om nu zowel de ouders als hun kinderen in de klas te hebben gehad!” De cursus werd afgesloten met de voorstelling ‘Ken je Klassiekers’ van theatergroep Aluin. Een waardige afsluiting voor een geslaagde cursus. Een vervolgcursus is in de maak en de beginnerscursus wordt volgend jaar opnieuw gegeven.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Geweldig ge√Įnspireerd geraakt. Helaas door omstandigheden afgehaakt. Fijn om al de mails te lezen. Volgend jaar in de herkansing! In ieder geval wordt een tempel nu al met andere ogen door mij en mijn dochter bekeken! Super.


    Maak melding

Reageer