Hermien Wieberdink wint Trias Award

Zwolle – Wethouder Filip van As heeft zaterdag 21 juni de eerste Trias Award uitgereikt aan Hermien Wieberdink. Er waren ook bloemen en een cadeau voor Jamile Zaoudi, die een eervolle vermelding kreeg. 

 

triasaward.jpg 

Hermien Wieberdink is pedagogisch medewerker bij Kanz Verblijf en begeleidt de jongerenraad. Steeds staat zij klaar voor de jongeren. Haar kracht zit in het motiveren van jongeren voor bijzondere activiteiten. Hermien betrekt jongeren bij uitwisselingsprojecten met jongeren uit andere landen. Ze is daarvoor heel druk met contacten leggen, plannen maken, subsidie aanvragen, jongeren betrekken, organiseren van reis en visa en het begeleiden van de jongeren in de uitwisselingsperiode zelf. Meerdere successen heeft Hermien hierbij al geboekt.

Hermien stimuleert jongeren om mee te doen in debatten over en voor de jeugdzorg. Samen met de jongeren voorbereiden, argumenten formuleren, oefenen in debatteren en er dan voor gaan, dat is Hermien. Als laatste: de grote inzet van Hermien bij de theaterproductie “Luister” die ook hier bij dit parkfeest wordt opgevoerd. De stem van de jongeren heeft de inhoud van het stuk bepaald en de jongeren zelf, met medewerking van theatergroep The Young Ones, hebben het stuk gemaakt. In meerdere gemeenten is “Luister” inmiddels opgevoerd en heeft het gerichte discussie opgeleverd.

Jamile Zaoudi is vele jaren pedagogisch medewerker geweest op de groepen waar hij steeds de kinderen en jongeren voorop stelt. In voor- en tegenspoed is hij er voor de jongeren, in of buiten werktijd dat maakt hem niet uit. In een interview in het vakblad Jeugd & Co heeft een oud-cliënt expliciet aangegeven dat Jamile en collega Hans zo belangrijk voor hem zijn geweest. 

Na interne verhuizingen en veranderingen van team heeft Jamile zich ontwikkeld tot personal trainer, een meester in sport en bewegen. 

Jamile combineert sport, jongeren en hulpverlening in een nieuw ontwikkelde sportmodule voor Trias. Jongeren van de behandelgroepen, van het 1000-jongerenplan en vanuit de pleegzorg nemen deel aan de sportactiviteiten. Het gaat dan niet zomaar over sport maar ook over weerbaarheid, agressie regulatie, tegengaan van overgewicht, leren samenwerken, contact leggen met andere mensen, bijvoorbeeld in een sportschool.
 Jamile biedt hierin veel mogelijkheden aan. 
Hij kijkt heel goed naar wat iedere jongere speciaal nodig heeft voor zijn ontwikkeling en past het sportprogramma daar op aan. Jamile heeft het oog van een meester: helpen, stimuleren, vertrouwen geven 
en loslaten.

Artikel delen:

Reageer